Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

My Next Guest with David Letterman: Volodymyr Zelenskyy: sympathiek en ontwapenend

  •  
12-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
My Next Guest with David Letterman and Volodymyr Zelenskyy
Af en toe sijpelt pure komedie door in een serieus gesprek tussen de Amerikaanse televisiepresentator en de Oekraïense acteur die president werd.
Foto credits: Netflix
David Letterman doet tegenwoordig gewoon waar hij zin in heeft. Hij interviewt geen mensen meer tegen wie hij een aversie heeft (zie zijn venijnige gesprek met Paris Hilton), maar beroemdheden tegen wie hij opkijkt (zoals in het laatste seizoen van My Next Guest with David Letterman , met Julia Louis-Dreyfus). Dat levert niet per definitie interessante televisie op: het spettert bijna nooit tussen twee mensen die elkaar aardig vinden.
Niettemin reist de Amerikaan af naar Kiev voor een gesprek met Volodymyr Zelensky: ‘Hem wil ik graag ontmoeten’. Tussen de gewone stervelingen, want de enige route naar de Oekraïense hoofdstad loopt via het spoor. Knap aan de ontmoeting – die is gefilmd in de metro, waar razende treinstellen de conversatie een paar keer overstemmen – is dat Letterman ondanks de misère de komische noot voortdurend weet te vinden. Hij weet Zelensky zelfs te verleiden tot het vertellen van een mop. In die zin verschilt het interview wezenlijk van andere prominente interviews met Zelensky.
My Next Guest with David Letterman: Volodymyr Zelensky
Saillant is een moment waarop een luchtsirene aangaat en Letterman direct aan Zelensky vraagt: ‘Wat doen we nu?’ Waarop Zelensky stoïcijns zegt: ‘Niets.’ (Ze zitten immers al in een geïmproviseerde schuilkelder.) Tussendoor worden beelden getoond uit Kiev, waar Letterman rondstruint. Ook dompelt de televisiepresentator zich onder in de stand-up-comedywereld in Oekraïne, terwijl hij zelf ook een live-set doet. Aan alles is te merken dat Letterman Zelensky en zijn land een hart onder de riem wil steken. Dat lukt hem vrijwel moeiteloos. De komiek weet maar al te goed dat het moeilijk is om bezwaren te hebben tegen sympathieke televisie. En als Zelensky begint over zijn kinderen, dan smelt Letterman helemaal.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
My Next Guest with David Letterman: Volodymyr Zelensky
Soms weet je dat een gesprek niet zal teleurstellen. Precies dat is het geval in deze speciale aflevering van My Next Guest with David Letterman.
My Next Guest with David Letterman: Volodymyr Zelensky, vanaf 12 december 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!