Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

My Daughter’s Killer: de aanhouder wint

  •  
12-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
230 keer bekeken
  •  
My Daughter's Killer
De vader van een in 1982 onder verdachte omstandigheden overleden tienermeisje is vastberaden om de dader te pakken te krijgen.
In 1982 overlijdt de 14-jarige Kalinka onder verdachte omstandigheden in Duitsland. Haar vader, de Fransman André Bamberski, verdenkt Kalinka’s stiefvader, de Duitse arts Dieter Krombach. Jaren eerder ziet Bamberski met lede ogen aan dat zijn vrouw Danièle een affaire heeft met de arts. Niet veel later verhuizen Krombach en Bamberski’s echtgenote met de kinderen naar Duitsland. Zodra Bamberski het nieuws is bereikt dat zijn dochter is overleden gaat hij op onderzoek uit. Hij laat het autopsierapport vertalen in het Frans en ontdekt meteen oneffenheden. Zo blijken er onsmakelijke zaken te zijn verdwenen, die kunnen leiden tot een veroordeling voor Krombach.
My Daughter's Killer
Gaandeweg stuit Bamberski op meer bewijs. Maar als hij Krombach voor de rechter wil krijgen, dan zal de Duitser eerst uitgeleverd moeten worden aan Frankrijk. Dat lukt uiteindelijk niet, om mysterieuze redenen. Dus besluit de Fransman het heft in eigen handen te nemen. My Daughter’s Killer staat dan ook in het teken van de hamvraag: hoe ver ga je voor je kind? De documentaire draait daarnaast ook om de soms moeilijke justitiële verhouding tussen Frankrijk en Duitsland. Duitsland houdt Krombach een hand boven het hoofd, terwijl later in de film onomstotelijk blijkt dat hij een serieverkrachter is met misschien nog andere gruwelijkheden op zijn kerfstok.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
My Daughter's Killer
Documentairemaker Antoine Tassin heeft bovenal een goede reden om My Daughter’s Killer te maken – een episode die al eens eerder werd verfilmd – omdat er niet lang geleden nieuwe ontwikkelingen waren in de zaak. Vooral boeiend is hoe Tassin de advocaten van beide partijen onderwerp aan een kruisverhoor. De strafpleiters blijken net zo standvastig als Bamberski, hoewel de film uiteindelijk toch min of meer culmineert in een onverwachte maar niet helemaal bevredigende doorbraak.
My Daughter's Killer, vanaf 12 juli 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!