Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Murdaugh Murders: A Southern Scandal S01E01-02: de beerput gaat open

  •  
22-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
206 keer bekeken
  •  
Murdaugh Murders: A Southern Scandal
Een invloedrijke stafpleitersfamilie blijkt niet zo eerbaar als ze doen voorkomen in interessante docureeks.
Foto credits: Netflix
Een familie van strafpleiters die overal mee denkt weg te komen. Daar draait de true-crime-reeks Murdaugh Murders: A Southern Scandal om. De Murdaughs, die zetelen in de Amerikaanse staat South Carolina, leveren tussen 1920 en 2006 driemaal de regionale officier van justitie. Het is een invloedrijk gezelschap, geleid door patriarch Alex en zijn eega Maggie. In hun riante villa wordt daarnaast ook stevig gedronken. Zo vertelt een ex-vriendin van Paul, de zoon van het echtpaar, dat ze vanaf het moment dat ze met hem een relatie kreeg – ze is dan 16 jaar oud – sterke drank aangeboden krijgt van Alex.
Alcoholmisbruik zorgt er ook voor dat Paul tijdens een feestje beschonken op een boot stapt met z’n vrienden, met de dood van tiener Mallory Beach tot gevolg. Overigens is het eerste wat Paul doet na het ongeval z’n grootvader bellen, om te inventariseren of hij zich kan indekken. Vervolgens wijst hij met z’n vinger naar Mallory’s vriendje. Documentairemakers Jenner Furst en Julia Willoughby Nason schetsen een intrigerend portret van een rijk milieu vol gecorrumpeerde types. Verderop in de serie wordt de beerput nog verder opengetrokken. Kenners zullen weten dat er nog meer speelt in de familie van Alex Murdaugh.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Murdaugh Murders: A Southern Scandal
Er zijn namelijk al een podcast en twee documentaireseries aan dit onderwerp gewijd. Zó populair zijn de strafpleiters intussen in de Verenigde Staten. Misschien wel omdat het aanvankelijke beeld dat ook in Murdaugh Murders: A Southern Scandal wordt geschetst er een is dat voldoet aan het geromantiseerde beeld van de Amerikaanse witte lifestyle: wonen aan het water, bankrekeningen die maar blijven volstromen. En dan vallen deze geprivilegieerde mensen ineens van hun sokkel. Precies dat is kennelijk wat kijkers graag zien.
Murdaugh Murders: A Southern Scandal S01, vanaf 22 februari 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!