Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Muppets Now S01E01: fonkelnieuw poppenformat

  •  
07-11-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Muppets Now
Bij vlagen geestige show weet nog niet volledig te overtuigen.
In Muppets Now hebben de bekende personages van weleer eenieder een eigen YouTube-show. Deze producties verschijnen vervolgens op een kanaal dat wordt beheerd door niemand minder dan de aaibare Scooter. De aflevering begint met een mededeling van Kermit, die nog wat last minute-aanwijzingen heeft voor Scooter, voordat de content wordt geüpload. Maar Kermit drukt, ondanks Scooter, al op publiceren. Het is zijn handelsmerk: precies het omgekeerde doen van wat mensen van je vragen en dan doen alsof je neus bloedt. Vervolgens begint de vlog van Miss Piggy, die eerst zit te zeveren over de opening credits die niet naar wens zijn.
Verder zien we een kookshow waarin The Swedish Chef er een zooitje van maakt. De curry die hij moet namaken blijkt een iets te moeilijke opgave: hij verwart plataan met banaan en besluit een tros bananen uit te knijpen en neer te kieperen op z’n bord. Hierna volgt Muppets Masters, waarin een Muppet zijn verborgen talent mag etaleren. Kermit blijkt een geniale fotograaf, hoewel hij dit ontkent. Het wordt allemaal in een hoog tempo opgediend. Met als kers op de taart een talkshowformat waarin de groene amfibie een poging doet om acteur, model en noem maar op RuPaul te interviewen – dat gaat nogal moeilijk als al je andere collega’s ook even komen buurten.
Muppets Now
Zo ontregelt Gonzo het gesprek door RuPaul te vragen hoeveel kwartjes er in theorie in de interviewruimte zouden passen. En Miss Piggy vraagt hem mee te gaan lunchen. Het is al met al bij vlagen best geestig. En het is knap dat de makers basaal vermaak en iets vernuftigere humor weten te combineren. Hoewel deze nieuwe actualisering van de show – de omarming van de internetgeneratie – niet per se beklijft. Omdat het persifleren van influencers en types van reality-televisie behelst dat je kijkt naar Muppets die onuitstaanbare horken nadoen. Dat is soms eerder ergerlijk dan onderhoudend.
Muppets Now S01, vanaf 6 november 2020 op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!