Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Monty Python-catalogus komt naar Netflix

  •  
23-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
Monty Python
Netflix heeft de streamingrechten van de film- en tv-projecten van de Britse absurdisten aangekocht.
Op 15 april wordt er afgetrapt met twee van de drie Monty Python-films en de 45 afleveringen tellende tv-serie Monty Python's Flying Circus. De absurde sketches uit de serie werden bedacht, geschreven en opgevoerd door John Cleese, Terry Gilliam (die vooral veel van de animaties deed), Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin en de inmiddels overleden Graham Chapman. Halverwege de jaren zeventig kwam de show ten einde en begonnen de Pythons met het maken van speelfilms. De eerste daarvan (Monty Python and the Holy Grail uit 1975) groeide uit tot een klassieker, waarna nog de films Life of Brian (1979) en The Meaning of Life (1983) zouden volgen. The Meaning of Life lijkt vooralsnog te ontbreken, maar op een latere datum zal Netflix meer materiaal van de Pythons (waaronder hun reünie uit 2014) beschikbaar stellen.
Volgens de website Deadline overweegt Netflix ook een aantal nieuwe projecten met de Pythons. John Cleese was onlangs ook te zien in de BBC-serie Hold the Sunset.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!