Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Miss Scarlet and the Duke S04E01: privédetective betoont zich opnieuw een gewiekste schaker

  •  
06-05-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
142 keer bekeken
  •  
MissScarletDuke

© BBC

Miss Scarlet duikt ditmaal in een zaak die zich afspeelt in een bordeel en waar prominente politici bij betrokken zijn.

De openingsaflevering van het vierde seizoen van Miss Scarlet and the Duke speelt zich af in het bordeel Elysium, dat door uitbaatster Madam Hera (Lu Corfield) toch echt eufemistisch een ‘Gentlemen’s Club’ genoemd moet worden. Hoewel, zo blijkt al snel, het etablissement wel door echte Britse gentlemen wordt bezocht, waaronder prominente politici. Discretie staat bij Hera dan ook hoog in het vaandel. Dat levert problemen op als er een schietpartij plaatsvindt in de zaak, waarbij een hooggeplaatste minister betrokken is. Rechercheur Wellington (Stuart Martin) wordt op de zaak gezet, maar niemand wil hem (daar is die discretie weer) iets vertellen. Dus besluit hij Scarlet in te huren.

Scarlet, die het agentschap van Patrick Nash (Felix Scott) heeft overgenomen, veinst tegenover de buitenwereld dat de zaken goed gaan door acteurs in te huren die veinzen haar medewerkers te zijn. Maar in werkelijkheid staat ze er zo goed als alleen voor - de mannelijke medewerkers hebben sinds het vertrek van Nash vrijwel allemaal hun ontslag ingediend. Grappig genoeg weet rechercheur Wellington daar niets van. Dat hij Scarlet inhuurt is daarnaast goddank wél een teken dat (sommige) mannen de vrouwelijke speurder steeds serieuzer beginnen te nemen.

Scarlet Duke S04

© BBC

En Scarlet weet zoals gewoonlijk aan al die tegenslagen wel een mouw te passen. Met als hoogtepunt de wijze waarop ze een vervelende journalist klemzet. Basil Sinclaire (Oliver Chris) heeft ontdekt dat Scarlet met het inhuren van die acteurs een façade ophoudt, maar Scarlet is erachter gekomen dat de gehuwde Sinclaire ook weleens een bezoekje brengt aan Elysium. Schaakmat, zou je zeggen. En Sinclaire trekt zijn dreigementen prompt weer in. Zo weet Scarlet (een fijne rol van Kate Phillips) zich telkens weer staande te houden tegen al die mannen. Maar hoelang duurt het voordat ze écht voor Wellington valt?

Miss Scarlet and the Duke S04, vanaf dinsdag 7 mei 2024 wekelijks bij BBC First

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!