Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Miss Scarlet and the Duke S02E01: blijft conventies tarten

  •  
07-09-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
Miss Scarlet and the Duke
Kate Philips straalt wederom vastbeslotenheid uit in het tweede seizoen van het heerlijk feministische kostuumdrama over een privédetective in Victoriaans Londen.
Foto credit: Alibi / PBS
In het eerste seizoen van Miss Scarlet and the Duke maakten we kennis met Miss Eliza Scarlet (Kate Philips, Peaky Blinders , Downton Abbey: A New Era ). Een sterke en vastberaden vrouw die in Victoriaans Londen tegen alle conventies in, net als haar vader, privédetective wil worden. En hoewel familievriend en Scotland Yard-rechercheur William Wellington (Stuart Martin, Army of Thieves , Jamestown ), oftewel ‘The Duke’, bezwaar maakt, werken de twee samen aan verschillende zaken. En groeit de aantrekkingskracht tussen de twee. Aan het einde van het debuutseizoen gaan ze uit eten, maar de eerste zaak van het tweede seizoen schopt de opbloeiende romance overhoop.
Eliza wordt door een vrouw gevraagd om haar vermiste zus te vinden. Miss Lee komt bij Eliza terecht, nadat de politie de vermissingszaak sloot. Eliza – die zichzelf nog steeds probeert te bewijzen – pakt de zaak aan. Maar, dat zorgt voor spanningen tussen haar en The Duke. Dat Eliza de zaak aanneemt ziet The Duke niet als positief, maar als het uitdagen en bevragen van zijn positie en beslissing over de zaak. ‘Als je een soort van toekomst wenst met rechercheur Wellington, dan moet je beginnen met te overwegen wat voor zaken je aanneemt. Zaken die niet zijn reputatie ondermijnen,’ zegt Ivy tegen haar. Miss Scarlet besluit Miss Lee door te verwijzen naar een andere speurder, maar natuurlijk pas nadat zij wat meer informatie heeft verzameld. Maar al snel komt ze erachter dat niets is wat het lijkt en weet ze de zaak op te lossen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
De bloeiende romance tussen Eliza en The Duke weerhoudt haar er niet van om haar carrière als privédetective op te geven. Deze vastberadenheid van Eliza - die zich ondanks alle obstakels en opmerkingen die zij van haar omgeving krijgt over haar roeping niet uit het veld laat slaan - maakt de serie sterk, vernieuwend en fijn om naar te kijken.
Miss Scarlet and the Duke S02, vanaf 6 september 2022 op BBC First
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!