Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Misdaaddrama McMafia komt naar Amazon

  •  
16-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mcmafia
Het Britse misdaaddrama McMafia is volgend jaar in Nederland te zien bij Amazon.
De serie gaat 2 januari in première en op 3 januari volgt de tweede aflevering. De overige zes afleveringen zijn vervolgens telkens een dag na de originele uitzending door de BBC in Nederland te zien bij Amazon. McMafia draait om Alex Godman (James Norton uit Happy Valley), de zoon van een Russische misdadiger die opgroeide in Engeland. Hij probeert uit de schaduw van zijn criminele verleden te treden en start met zijn vriendin Rebecca (Juliet Rylance uit The Knick) een eigen bedrijf, totdat zijn moorddadige familiegeschiedenis weer tot leven komt en de boel op scherp zet. De derde hoofdrol in de serie is voor David Strathairn (Good Night and Good Luck). Regisseur Ben Watkins schreef alle afleveringen en werd daarbij ondersteund door onder anderen David Farr, die onlangs verantwoordelijk was voor het script van The Night Manager.
De serie werd geïnspireerd door het non-fictie boek McMafia: Seriously Organised Crime van Mischa Glenny. Bekijk hier de officiële trailer voor McMafia, afkomstig van de BBC.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!