Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Miranda Sings Live... Your Welcome: Miranda is grappig, Colleen niet

  •  
08-06-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
Miranda Sings Live
In een wereld waarin de volgende generatie collectief ‘YouTuber’ wil worden, is Miranda Sings een welkome parodie.
In de Netflix special: Miranda Sings Live, kruipt Colleen Ballinger voor een uur durende show in haar bekende (lees: tien miljoen abonnees) YouTube-karakter Miranda Sings. Op YouTube en in de theatershow is ze niet bang om populaire Gen Z onderwerpen zoals Coachella, het woord bae en Instagram-modellen aan te tikken, en deze vervolgens op een grappige, niet-haatdragende manier toch compleet de grond in te stampen. Een formule die vooral goed werkt bij een jonger publiek, want ze doet het op een vreselijk irritante manier, waarvan ze zich gelukkig helemaal bewust is.
Wat gelijk duidelijk wordt is dat Miranda een icoon is: haar karakteristieke uitgesmeerde rode lipstick en zedige dichtgeknoopte bloesjes worden door haar jonge fans massaal gekopieerd. Ondanks dat, is het eerste derde van de show voor Colleen, die het zeker niet onverdienstelijk doet met 8,5 miljoen abonnees, maar helaas wel echt minder grappig is. Haar eerste relaas over de verschrikkingen van zwangerschap komt rechtstreeks uit de hitfilm ‘What To Expect When You’re Expecting’, waarna het voorlezen uit haar kinderdagboek en het haarzelf googelen hopeloos uitgekauwd voelt. De enige ademteug die we krijgen is als ze de haat op het internet, én door de moeders van fans, beschrijft en bezingt: 'You might think that I’m hurt, or I’m feeling abused but I’m not, I’m getting paid for your comments and views.'
Colleen en Miranda weten heel goed dat ze een jong publiek hebben, maar doen geen enkele concessie wat betreft de onderwerpen, het censureren van bijvoorbeeld de haatmail, of überhaupt het karakter van Miranda Sings zelfs. Sterker nog: Colleen kleedt zich live op het podium om tot Miranda, waarbij de kenmerkende lipstick met gegil wordt onthaald. Vanaf daar is het een show die alle kanten opspringt met liedjes, dansjes, karakters en sketches. Hoewel haar ‘Virgin Miranda’ (Colleen is op moment van filmen zwanger, red.) rode draad je op een gegeven moment de keel uit gaat hangen, overheerst haar gevoel voor comedy. Ze neemt haar publiek serieus, maar neemt ook alles wat nu ‘cool’ is op de hak. Zo maakt ze haar publiek ‘internetfamous’ door heel even een camera op ze te zetten en dan te zeggen: 'You’re all going to be famous!! ….. If I choose to post this.' Waarmee ze heel subtiel de macht van YouTubers aantoont.
Colleen/Miranda zal vast veel haat krijgen: bij vlagen is haar show, en Miranda, tenenkrommend, maar dat is een logisch gevolg als je de ‘cool kids’ belachelijk maakt. En dat is ook juist de reden waarom de show voor iedereen lekker relativerend werkt. En al krijgt ze haat, Colleen én Miranda geven er niks om, want: 'I’m getting paid for you comments and views.'
Miranda Sings Live... Your Welcome, vanaf 4 juni 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!