Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Mindhunter komt in oktober naar Netflix

  •  
02-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Glee-2
David Fincher (House of Cards) brengt dit jaar een nieuwe serie uit op Netflix. De eerste teaser voor de psychologische thriller Mindhunter is inmiddels online verschenen.
Mindhunter speelt zich af in de jaren 70 en draait om twee FBI-agenten (Jonathan Groff uit Looking en Holt McCallanay uit Sully ) die besluiten om opgesloten seriemoordenaars te interviewen, in de hoop om zo een aantal nog openstaande zaken op te lossen. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van voormalig FBI-agent John Douglas. Het personage Jack Crawford uit Red Dragon en The Silence of the Lambs (onlangs op tv nog gespeeld door Laurence Fishburne) werd destijds door auteur Thomas Harris rechtstreeks gebaseerd op Douglas. Mindhunter was tevens een grote inspiratiebron voor Criminal Minds. De verfilming heeft bijrollen voor Anna Torv ( Fringe ) en Hannah Gross ( Unless ).
David Fincher, die zich met Se7en en Zodiac al eerder in het serial killer -genre begaf, regisseerde zelf een aantal van de afleveringen. Daarnaast stapten ook Asif Kapadia ( Senna ), Tobais Lindholm ( A Hijacking ) en Andrew Douglas ( The Amityville Horror ) achter de camera. Eerder werd Scott Buck ( Iron Fist ) aangesteld als showrunner van Mindhunter , maar zijn naam wordt niet meer genoemd in het persbericht van Netflix.
Mindhunter is vanaf oktober exclusief te zien op Netflix. De serie was eerder terug te vinden in ons lijstje met 10 Netflix-series om in 2017 naar uit te kijken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!