Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Mercury 13: trailer voor Netflix-documentaire

  •  
15-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Mercury 13
Eind jaren vijftig waren er ook vrouwelijke astronauten die droomden van een reis door de ruimte.
Vorig jaar zagen we de film Hidden Figures , dat ging over vrouwelijke wiskundigen bij de NASA, die tijdens de 'space race' van de jaren zestig achter de schermen een enorm belangrijke rol speelden. De documentaire Mercury 13 gaat echter over de verschillende vrouwen die destijds hoopten iets te kunnen betekenen als astrounauten, maar aan de grond werden gehouden. Eind jaren vijftig werden in het geheim namelijk ook nog eens dertien vrouwen getest als astronauten, maar het ruimtevaartinstituut koos uiteindelijk toch voor mannen, ondanks dat de vrouwen op sommige punten beter scoorden. Mercury 13 werd geregisseerd door David Sington en Heather Walsh, die eerder samen werkten aan de docu-serie Moon Machines. De documentaire bevat archiefbeelden en recente interviews met de desbetreffende vrouwen.
Mercury 13 is vanaf 20 april te zien op Netflix. Amazon werkt ook aan een gescripte serie over de Mercury 13. Deze zal worden geschreven door Liz Hannah ( The Post ).
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!