Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

McGregor Forever S01E01: dicht op de huid van de atleet

  •  
17-05-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
697 keer bekeken
  •  
Trailer__McGREGOR_FOREVER_n_00_00_43_20

De camera volgt MMA-vechter op de voet in de aanloop naar grote gevechten in 2018 en 2021 in reeks die vooralsnog niets nieuws over de Ier te melden heeft. 

MMA-vechter Conor McGregor heeft al enige tijd niet meer gevochten sinds hij in 2021 twee keer achter elkaar verloor van concurrent Dustin Poirier. McGregor Forever speelt zich ruwweg af van 2018 tot 2021. Een zwarte periode voor de geboren Ier, wiens carrière tot aan dat punt glorieus is. In de eerste aflevering is evenwel te zien hoe hij in 2018 verliest van Khabib Nurmagomedov, nadat hij een jaar eerder al een bokswedstrijd verloor van Floyd Mayweather. Mensen vragen zich af waarom McGregor, intussen een multimiljonair met een gezin, niet gewoon de handdoek in de ring gooit. 

Maar zoals in Notorious (2017), de vorige documentaire die aan de vechter gewijd was, al was te zien: McGregor geeft niet op. Hij wil graag het vleesgeworden toonbeeld van menselijke wilskracht zijn. Dat is hij overigens ook buiten de ring, getuige de waslijst aan schandalen (vechtpartijen, mishandelingen) waar hij bij betrokken is. Daar waagt documentairemaker Gotham Chopra zich in de eerste aflevering niet aan; in plaats daarvan wordt McGregor neergezet als een soort heilige met een onvoorwaardelijke liefde voor zijn vrouw en zoontje. Dat is tamelijk ongeloofwaardig; zeker als McGregor en passant uit de doeken doet hoe je een goed mens moet zijn.

Trailer__McGREGOR_FOREVER_n_00_00_26_00

Maar wel interessant is het feit dat Chopra heel dicht bij de MMA-vechter mag komen: aan de rand van de ring, tijdens de voorbereidingen, in diens megalomane villa aan de rand van Dublin. Zo begint de serie met een close-up van McGregors gebroken enkel, opgelopen na het tweede verloren gevecht met Poirier in 2021. Vervolgens schakelt Chopra dus terug naar 2018. Waardoor de vraag rijst: heeft deze documentaireserie nog iets nieuws te melden? Daar lijkt het vooralsnog niet op.

McGregor Forever, vanaf woensdag 17 mei 2023 bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!