Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Mayor of Kingstown S02E01-02: pure antiheldentelevisie

  •  
29-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
345 keer bekeken
  •  
Mayor of Kingstown
Misdaaddrama over een machtsmakelaar (een stoïcijnse Jeremy Renner) in een stad vol gevangenissen is opnieuw genadeloos en spannend.
Foto credits: Paramount+ / SkyShowtime
‘Onofficiële machtsmakelaars’, zo noemen de makers van Mayor of Kingstown Mike McLusky (Jeremy Renner) en zijn handlangers. Vorig seizoen was al te zien dat Mike niet de echte burgemeester is van het denkbeeldige stadje in Michigan, maar wel de man die ervoor zorgt dat het gevangeniswezen waar vrijwel iedereen grof aan verdient draaiende blijft. Die missie wist Mike niet te volbrengen. Het seizoen eindigde namelijk met een gigantisch bloedbad. Tientallen gevangenisbewaarders werden vermoord en de stoffelijke overschotten van honderden door kogels van de Nationale Garde doorzeefde gedetineerden verschenen pontificaal in beeld. Alsof showrunner Taylor Sheridan ( Yellowstone ; 1923 ) tegen de kijker zei: mijn show is niet voor wegkijkers.
In het tweede seizoen tonen Sheridan en co-scenarist Hugh Dillon (die tevens de niet onverdienstelijke rol van detective Ian Ferguson neerzet) hoe het eruitziet als de hiërarchie binnen een misdaadsysteem wegvalt. Binnen de vier muren van de gevangenissen in Kingstown wordt bepaald wie waar in handelt. Maar aangezien veel leiders zijn gesneuveld is het binnen én buiten de muren in Kingstown verworden tot een chaos van ieder-voor-zich. Drugsdealers overvallen andere drugsdealers; er wordt volop gemoord. En de gevangenisbewaarders die de beproevingen hebben overleefd zinnen op wraak. Ondertussen blijkt de grootste bad guy van vorig seizoen, Milo (Aidan Gillen), tijdens de oproer te zijn gevlucht.
Mayor of Kingstown
Dat is niet handig: Mike probeert Milo’s oud-medewerker Iris (Emma Laird) juist uit handen van de Russische maffioso te houden. In het tweede seizoen krijgt ze de kans om in een getuigenbeschermingsprogramma te gaan. Dat wil ze echter niet. Sheridan en Dillon hebben een andere verrassing voor haar in petto die perfect past bij het fatalisme dat de twee opnieuw vanaf de eerste minuut de kijker voorschotelen. Sheridans series draaien onder meer om het morele failliet van de Verenigde Staten. En in Mayor of Kingstown zijn personages die hoop ventileren schaars. Men is of slecht, of half-slecht.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Mayor of Kingstown
Het resultaat is pure antiheldentelevisie. Gefilmd op een plek waar de handelaars in de macht of onzichtbaar zijn of binnen vier muren vastzitten.
Mayor of Kingstown S02, vanaf 30 januari 2023 op SkyShowtime
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!