Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Matthew Weiner maakt serie voor Amazon

  •  
27-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Voor het eerst sinds het einde van Mad Men gaat Matthew Weiner weer aan de slag met een nieuwe serie. Amazon bestelt alvast 8 afleveringen.
De details zijn nog schaars, maar volgens Deadline gaat het om een serie die zich – in tegenstelling tot Mad Men – gewoon afspeelt in het heden. Het nog titelloze project wordt omschreven als een anthologieserie op globale schaal. Weiner zal aantreden als scenarist, producent en regisseur. Hij regisseerde al eerder een aantal afleveringen van Mad Men en nam onlangs weer plaats achter de camera voor het meest recente seizoen van Orange is the new black. Als schrijver brak Weiner in 2004 definitief door met het door David Chase bedachte misdaaddrama The Sopranos op HBO. Vervolgens creëerde hij Mad Men voor AMC, dat vorig jaar na 7 seizoenen ten einde kwam. Voor beide series won hij verschillende Emmy’s; 7 voor Mad Men en 2 voor The Sopranos.
‘Amazon onderscheidt zich van de concurrentie, doordat ze gewaagde keuzes durven te maken,’ vertelde Weiner over zijn keuze voor juist deze streamingdienst. Wanneer zijn nieuwe serie in première gaat is nog niet bekend, maar het lijkt waarschijnlijk dat Amazon tegen die tijd ook bij ons in Nederland beschikbaar is.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!