Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Mary Kills People S03E01-02: meer van hetzelfde

  •  
10-07-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Mary Kills People S03
Mary Kills People is ook in het laatste seizoen een conceptueel vernuftig in elkaar stekende serie. Het zijn alleen de externe verhaallijnen die af en toe wat verveling oproepen.
Wat is een goed einde? Het is een van de vragen waarop Mary Kills People draait. Nu moet er ook op meta-niveau over nagedacht worden, want het derde seizoen van de Canadese serie is tevens het laatse. Nog steeds doet dokter Mary Harris (Caroline Dhavernas, Hannibal ) waar ze goed in is: terminaal zieke mensen helpen met het beëindigen van hun leven. Ook is ex-plastisch chirurg en ex-verslaafde Des Bennett (Richard Short) weer van de partij. Naast hun dayjobs runnen ze een soort illegaal levenseindeconsultatiebureau voor Amerikaanse stervenden, zodat deze niet naar Europa hoeven om een zorgvuldig einde aan hun leven te maken.
De titel staat wederom haaks op de subtiliteit van de serie zelf. Het draait nog steeds om de vraag waar voor Mary en Des het meelevend dokter zijn eindigt en het moordenaarschap begint. Conceptueel gezien levert dat een normale-mensen-doen-in-het-geheim-kwestieuze-dingen á la Breaking Bad of het onlangs op Netflix verschenen Good Girls op . Maar de verschillende patiënten die door het tweetal behandeld worden geven het ook een case-of-the-week-achtig gevoel.
Mary Kills People S03
Hoewel het nog steeds interessant is om de moreel ambigue dilemma's uitgewerkt te zien worden, blijkt aan het begin van het derde seizoen ook waarom het misschien verstandig is om de stekker eruit te trekken. Want hoe vaak kun je een variant op dezelfde setting laten zien? Op een gegeven moment heb je wel gezien hoe Mary en Des een dodelijk drankje voor een patiënt preparen. Ironisch genoeg levert juist dat onderdeel van de serie nog steeds de beste scènes op.
Zoals gezegd blijft de serie daarin het meest interessant: in het contact tussen Mary en haar geheime patiënten. De verhaallijnen daaromheen (de liefdesperikelen van haar dochter, bijvoorbeeld) zitten dat eigenlijk een beetje in de weg. Niet verwonderlijk dus dat het voor Mary Kills People wellicht tijd werd om te stoppen.
Mary Kills People S03, vanaf 10 juli 2019 op Ziggo
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!