Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Many Faces of Ito S01: fris romantisch drama

  •  
28-11-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The many faces of Ito
The Many Faces of Ito is een fijne weergave van interpersoonlijke relaties.
The Many Faces of Ito (Ito-kun A to E) is gebaseerd op de bekroonde roman van Asako Yuzuki uit 2013. De reeks focust zich op de scenarioschrijver Rio Yazaki (Kimura Fumino) die worstelt met een carrièredip. Het is vijf jaar geleden sinds ze succes behaalde met haar romantische drama Tokyo Doll House, maar sindsdien is het haar niet gelukt om het succes op te volgen, en klampt ze zich vast aan haar vergane glorie om haar waardigheid te behouden. Via haar uitgever publiceert ze een collectie van persoonlijke essays. Ter promotie van dat boek geeft ze haar lezers liefdesadvies op maat, maar terwijl ze de vragenlijst doorzoekt valt het op dat vier vrouwen iets met elkaar gemeen hebben. Allen daten ze een man genaamd ‘Ito’.
Rio wil al snel een script schrijven gebaseerd op hun verhalen om haar carrière nieuw leven in te blazen. In de eerste aflevering pent Rio het verhaal neer van Tomomi Shimabara (Sasaki Nozomi). Tomomi is een naïeve vrouw die als verkoopmedewerkster werkt in een luxueuze tassenwinkel. Zij heeft Ito ontmoet tijdens een relatiebemiddelingsbijeenkomst en was in de veronderstelling dat ze een vijfjarige relatie hadden.
De makers kiezen voor een meta-vertelstructuur. Je ziet Tomomi haar relaas doen in Rei’s kantoor, maar al snel wordt de anekdote verbeeld. Rei zit dan dus ook naast Tomomi en Ito tijdens hun date in een eethuis. De onzekere Tomomi heeft constante bevestiging van Ito nodig en wil hem laten zien dat ze een waardevolle partner kan zijn, maar Ito neemt haar niet serieus. Ito is ontzettend egoïstisch en onbeschoft, waarop Rei stelt dat Ito gewoon ‘een man is die het gevoel van superioriteit wil behouden’. Toch kan Tomomi Ito niet loslaten. Ook wanneer hij herhaaldelijk laat zien wie hij daadwerkelijk is – ze koopt onder andere een cadeau voor hem dat hij wil geven aan de receptioniste in wie hij echt geïnteresseerd is en hij wimpelt subtiele pogingen tot intimiteit af.
The Many Faces of Ito bevat eenvoudige verhaallijnen over interpersoonlijke relaties, maar de makers omzeilen clichés en zorgen voor een gedegen uitwerking. Het solide acteerwerk, de genuanceerde karakters en de structuur van de korte afleveringen leiden tot een fris romantisch drama.
The Many Faces of Ito, vanaf 26 november op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!