de Lagarde

Manifest S04E11: mysterieuze visioenen

  •  
02-06-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
274 keer bekeken
  •  
EN-US_Manifest_S4P2_Main_Heaven_Vertical_27x40_RGB_PRE

© Netflix

Er gebeurt van alles dat het daglicht niet kan verdragen in complexe opening van slotstuk. 

Het tweede deel van het vierde seizoen van Manifest, dat tevens het slot van de sciencefictionreeks is, speelt zich af acht maanden nadat de ‘Omega sapphire’ tijdens een gevecht tussen Cal (Ty Doran) en Angelina (Holly Taylor) verwoest raakte. In de openingsscène is een zogeheten ‘calling’ te zien waarin Cal een oude man ziet die getuige is van een voertuig dat vanuit de hemel in een bos stort. Wanneer de man snelt naar de aswolk die is ontstaan, wordt hij verrast door militairen in zwarte tenues. Een van hen handelt snel en schakelt de man uit. Even later is te zien dat Cals litteken weer begint te gloeien.

Dat blijkt, zo is althans het vermoeden, iets te maken te hebben met de vrouw van Bethany (Mugga). Tegelijkertijd is te zien hoe Grace (Athena Karkanis) en Ben (Josh Dallas) uit de gevangenis ontsnappen die is ingericht voor de ‘overlevenden’ van vlucht 828. Zodat ze uiteraard kunnen helpen de wereld te redden die over 9 maanden dreigt te vergaan. Intussen hebben de autoriteiten 50.000 dollar per persoon uitgeloofd voor de 13 overlevenden die vermist zijn en worden de andere overlevenden in het detentiecentrum als laboratoriumratten behandeld. Oftewel: er gebeurt ontzaglijk veel in deze openingsaflevering

MANIFEST_411_Unit_00718

© Peter Kramer / Netflix

Het valt te hopen dat dit niet een manier voor de makers is om met al die personages, wendingen en mysteries de kijker zand in de ogen te strooien. Omdat ook erg vaak geïnsinueerd wordt dat dit alles een allegorie is voor de strijd tussen God en het kwaad, en dat de ‘callings’ roepingen zijn en de personages engelen. Hopelijk is de verklaring voor de gebeurtenissen in Manifest iets origineels. Niettemin is dat nu ook de enige reden om te blijven kijken. Omdat je wil weten hoe het afloopt. De mysteriereeks moet het namelijk nog steeds niet hebben van hoogstaand acteerwerk of imposante sets.

Manifest S04B, vanaf vrijdag 2 juni 2023 in zijn geheel bij Netflix

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!