Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Manifest S04E01: hopen op bevredigend einde

  •  
05-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
264 keer bekeken
  •  
Manifest
Met een nieuwe verhaalwending – iets met een geheime vondst – wordt de kijker opnieuw nieuwsgierig gemaakt.
Foto credits: Peter Kramer / Netflix
Twee jaar na de gebeurtenissen uit het derde seizoen worden de passagiers van vlucht 828 naarstig gevolgd door ‘The Registry’: een agentschap dat onderzoek doet naar de mysterieuze gebeurtenis. De bedoeling is dat de mensen die op die vlucht zaten hun ‘roepingen’ blijven volgen en zich een keer per maand melden – om te checken of ze niet de verkeerde beslissingen nemen in hun levens. Ben Stone (Josh Dallas) ontdekte vorig seizoen immers al dat zijn lot min of meer in handen ligt van zijn – pun intended – lotgenoten.
Intussen lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Totdat Michaela (Melissa Roxburgh) op een dag, als ze haar roeping volgt, terechtkomt in een New Yorkse haven bij een zeecontainer. Daar vindt ze een man die nog ademt. Als hij wordt opgenomen in The Registry, dan vertelt hij dat hij reisde met een doos. Dat blijkt de zwarte doos te zijn, van vlucht 828 welteverstaan. Slim bedenkt het schrijversteam van Jeff Rake weer een nieuwe wending in het verhaal. Hoewel je aan de ontwikkeling van de plot van Manifest al enige tijd kan zien dat men er ook vaak improvisatorisch een mouw aan past – op YouTube zijn verschillende videootjes te zien waarin de geloofwaardigheid van de serie ter discussie wordt gesteld.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Manifest
Je moet als kijker echter maar mee in de malligheid. En die kijker, die al drie seizoenen heeft gekeken, kan wel wat hebben, moeten de makers vast hebben gedacht. Sowieso zijn er kijkers, want nadat de Amerikaanse netwerkzender NBC Manifest in 2021 annuleerde, nam Netflix de honneurs waar. Veel sceptische fans stellen echter: toen, in 2021, kreeg het mysterie ook geen waardig einde. Nu dan wel? Precies dat is de vraag. Omdat Rake’s geesteskindje met al dat religieuze gezever soms wel erg makkelijk wegkomt met het uitleggen van mysterieuze zaken die misschien wel niet uit te leggen zijn. Kortom, het Lost -complex.
Maar voor nu krijgt Manifest het voordeel van de twijfel.
Manifest S04A, vanaf 4 november 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!