Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Manhunt S02E01: intrigerende zoektocht naar serieverkrachter

  •  
16-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
200 keer bekeken
  •  
Manhunt S02
Acteur Martin Clunes kruipt opnieuw in de huid van de heerlijk onverstoorbare politie-inspecteur Colin Sutton.
Foto credits: KRO-NCRV
Nadat het speurwerk van inspecteur Colin Sutton (Martin Clunes) in het vorige seizoen leidde tot de arrestatie van seriemoordenaar Levi Bellfield, verleggen de makers van Manhunt – een drama waarin elk seizoen een nieuwe politiezaak centraal staat - ditmaal hun focus naar een andere geruchtmakende en waargebeurde zaak: een serieverkrachter in zuidoost Londen. Deze zogeheten ‘Night Stalker’ was actief van 1992 tot 2009. Sutton wordt – de serie is gebaseerd op de memoires van de echte Colin Sutton – na zijn grote succes in 2009 ingevlogen om te kijken waarom zijn collega’s – die op de Night Stalker-zaak zitten – nog geen verdachte in het vizier hebben.
Hoewel de inspecteur komt om te helpen, wordt hij niet met open armen ontvangen. De leidinggevende op de zaak, Simon Morgan (Matt Bardock), heeft niet zoveel behoefte aan een pottenkijker, en zit al helemaal niet te wachten op tips van zijn collega. Sowieso hebben ze er volgens hem al alles aan gedaan om te achterhalen wie de serieverkrachter is. Zodoende ontpopt Sutton zich als de luis in de pels die alsnog blootlegt hoe abominabel het politieonderzoek van Morgans team is. Zo komt hij erachter dat de dienders zich vooral bezighouden met DNA-onderzoek terwijl andere speurmethodes worden genegeerd.
Manhunt S02
Het is dan ook geen verrassing dat Suttons vrouw Louise (Claudie Blakley) al snel suggereert dat haar man eens moet kijken of de Night Stalker toen hij in de jaren 90 begon met zijn gruwelijkheden misschien wel een grove fout heeft gemaakt. Ze concludeert dat hij nu een professional is geworden, maar dat hij ooit misschien ergens een vingerafdruk heeft achtergelaten. Zo probeert Sutton toch, met hulp van zijn vrouw, Morgan te steunen, of hij dat nu wil of niet. Clunes is een meester in het acteren van die misschien wel typisch Britse onverstoorbaarheid.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Manhunt S02
En over Brits gesproken: Manhunt is veel minder sensationeel – maar niet minder intrigerend - dan Amerikaanse true-crime-series, en dat is geen slechte zaak. Regisseur Marc Evans neemt de tijd, en focust op het drama en niet op groteske taferelen. De serie draait in die zin misschien ook wel meer om de oneffenheden in het politieapparaat dan om de serieverkrachter waar iedereen naar op zoek is.
Manhunt S02, vanaf 17 maart 2022 in zijn geheel bij NPO Plus; vanaf 19 maart wekelijks bij NPO 2 en NPO Start
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!