Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Mammals S01E01-02: de ironie overheerst

  •  
11-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Mammals
Het leven van een chefkok (James Corden) neemt een opmerkelijke wending als blijkt dat zijn echtgenote geheimen voor hem verbergt.
Foto credits: Bobbery / Prime Video
Acteur en televisiepresentator James Corden is van het kaliber you love him or hate him. Zijn handelsmerk is manisch schreeuwen; pretenderen dat hij de weg kwijt is. Precies dat doet zijn personage voortdurend in Mammals , en met een nadrukkelijke reden: chef-kok Jamie Buckingham (Corden) ontdekt op vakantie dat z’n zwangere vrouw Amandine (Melia Kreiling) een schuinsmarcheerder is. Kortom, zijn ogenschijnlijk perfecte leven valt ineens in duigen; de bodem wordt prompt onder zijn voeten weggeslagen. Maar er is een probleem: Jamie houdt ontzettend van Amandine; kan ze niet stoppen met haar buitenechtelijke affaires?
Scenarist Jez Butterworth ( Edge of Tomorrow , 2014) vindt voortdurend humor in Jamie’s misère. Zoals wanneer Jamie bij zijn vakantiehuisje net heeft ontdekt dat zijn vrouw er geheimen op nahoudt en zijn buurman (zanger Tom Jones speelt zichzelf) ineens een vriendelijk gesprek probeert aan te knopen – waarna Jamie spontaan begint over te geven. Of wanneer Amandine na een miskraam tijdens de rouwdienst ineens ten overstaan van alle gasten proclameert hoeveel ze wel niet van Jamie houdt – Cordens blik is een mooie ingehouden combinatie van woede en verbazing. Vrijwel alle scènes staan in Mammals wat dat betreft in het teken van ironie.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Mammals
Spijtig is alleen dat de serie, net als de hoofdpersoon, soms de weg kwijtraakt. Mammals mist bij vlagen focus: gaat het nu om Jamie’s dilemma? Gaat het om zijn jaloezie? De eerste twee afleveringen schieten alle kanten op. Bovenal is een belangrijke premisse dus dat je van Corden – die an sich wel laat zien dat hij kan acteren – moet houden. Mammals is in die zin overduidelijk niet aan iedereen besteed.
Mammals S01, vanaf 11 november 2022 bij Amazon Prime Video
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!