Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Maldivas S01E01: onnodig uitgesponnen

  •  
15-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Maldivas
Kleurrijk melodrama over een appartementencomplex in Rio de Janeiro is van meet af aan een vervelende zit.
Wanneer de moeder van Liz (Bruna Marquezine) omkomt bij een brand in haar decadente appartementencomplex in Rio de Janeiro, dan besluit ze naar de metropool te verhuizen om het incident te onderzoeken. Daar stuit ze – in het bouwwerk dat de naam ‘Maldivas’ draagt; niet een verwijzing naar de eilandengroep maar een samenvoeging van kwaadwillende diva’s – op een kleurrijk gezelschap. Waaronder de blonde, door de inwoners verkozen manager Milene (Manu Gavassi) en de vreemde eend in de bijt Verônica (Natalia Klein is tevens de showrunner van de serie). Tegelijk met de komst van Liz verliest Milene de verkiezingen voor het managerschap.
Die wisseling van macht voorspelt al meteen weinig goeds. Hoewel ook al snel duidelijk wordt dat Milene al enige tijd van het appartementencomplex steelt en andere louche plannetjes heeft - zou zij een moord op haar geweten hebben? Verônica is haar tegenstander, en degene die als laatste tegen haar stemt - wat heeft zij op haar kerfstok? Genoeg voer voor vetes dus, in deze verhaalwereld waarin iedereen de bijnaam van een cocktail heeft (zo is Verônica een Bloody Mary: ‘ You love it or hate it ’). Hoe dan ook draait Maldivas om rijke mensen die aan het begin van de middag bij het zwembad gaan zitten in de hoop dat de bar zo spoedig mogelijk opengaat, zodat ze hun eerste-wereld-sores kunnen vergeten.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Maldivas
Daar moet je naar willen kijken. Vervelend is ook dat er in de pilotaflevering nauwelijks iets gebeurt, waardoor de makers onbedoeld suggereren dat ze óf niet veel te vertellen hebben, óf het verhaal flink gaan uitmelken. Het is bovenal opmerkelijk dat Braziliaanse drama’s zich vooral focussen op de bovenklasse (jetsetmelodrama’s) en de armste mensen (poverty porn) en dat er weinig ruimte overblijft voor de rest van de landgenoten. Vooral omdat rijke mensen telkens worden afgespiegeld als oppervlakkig en dat weten we nu wel.
Maldivas S01, vanaf 15 juni 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!