Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Madiba verschijnt 13 april bij Videoland

  •  
04-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
Madiba
Laurence Fisburne geeft in de miniserie gestalte aan de Zuid-Afrikaanse verzetsheld Nelson Mandela.
Mandela werd op het witte doek al gespeeld door onder anderen Morgan Freeman (in de film Invictus) en Idris Elba (in de film Long Walk to Freedom). Madiba is echter een miniserie met een speelduur van meer dan vier uur, waarin nog dieper wordt ingegaan op het levensverhaal van Mandela en zijn strijd tegen apartheid. Terry Pheto (Tsotsi) is in de miniserie te zien als Winnie Mandela. In A Long Walk To Freedom gaf de actrice nog gestalte aan Evelyn Mase, de eerste vrouw van Mandela. Andere bijrollen zijn er voor Orlando Jones ( American Gods ), David Harewood ( Supergirl ) en de vorig jaar overleden Michael Nyqvist ( Millenium ). Madiba werd geregisseerd door televisie-veteraan Kevin Hooks, die onlangs afleveringen van Castle Rock en The X-Files schoot. Hooks werke al eerder met Fishburne aan de actiefilm Fled uit 1996.
Madiba werd begin vorig jaar in de Verenigde Staten in drie delen uitgezonden door zender BET. In Nederland is de complete serie vanaf 13 april te zien bij Videoland.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!