Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Lover, Stalker, Killer: online daten ontaardt in nachtmerrie

  •  
09-02-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
6692 keer bekeken
  •  
LoveStalkerKiller

© Netflix

In documentaire met verfrissende perspectieven stort een vrijgezel uit het Amerikaanse Omaha zich op een datingapp, met ernstige gevolgen.

Online daten kan ernstige gevolgen hebben, blijkt in Lover, Stalker, Killer. Aan het begin van de documentaire merkt de hoofdpersoon, automonteur Dave Kroupa, op dat soms ‘slechte dingen gebeuren met goede mensen’. Kroupa doelt onder meer op zichzelf. De film speelt zich af in 2012, als het huwelijk van de hoofdpersoon uiteenvalt. Kroupa en zijn vrouw Amy blijven goede vrienden. Niettemin betekent de scheiding dat de dan 35-jarige inwoner van Omaha, Nebraska de vrijgezel kan uithangen. Hij begint met Liz Golyar te daten, een vrouw die net als hem ook kinderen heeft.

Kroupa biecht wel direct aan Golyar op dat hij geen relatie wil. Daar reageert zijn date aanvankelijk goed op. De twee zien elkaar regelmatig, om te praten en om seks te hebben. Totdat Cari Farver de autoreparatieshop van Kroupa binnen wandelt: een knappe verschijning. Kroupa komt Farver ook tegen op de datingapp waarop hij Golyar heeft leren kennen, en begint met haar te daten. Farver blijkt echter al snel jaloers aangelegd: als het allemaal niet gaat zoals zij wil begint ze een barrage aan sms’jes te sturen. Eerst naar Kroupa, vervolgens naar Golyar en zelfs naar Kroupa’s ex-vrouw.

Lover_Stalker_Killer__2211808__00_03_53_04__233400

© Netflix

In de openingsscène wordt al gesuggereerd dat Kroupa waarschijnlijk te maken heeft met een stalker en dat de boel onoverkomelijk gaat escaleren. Het is alleen spijtig dat je de grote wending, die zich in de derde akte aandient, al wel aan ziet komen. En tegelijkertijd is dat problematisch: een échte menselijke tragedie is weer verpakt in een sensationele true-crime-film. Tóch is Lover, Stalker, Killer de moeite waard, omdat documentairemaker Sam Hobkinson zo’n beetje alle betrokkenen voor de camera wist te krijgen. En ook niet onaardig: omdat Hobkinson sympathieke, atypische politieagenten weet te interviewen. Dat levert verfrissende perspectieven op.

Lover, Stalker, Killer, vanaf vrijdag 9 februari 2024 bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!