Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Lost Ollie S01E01: sfeervol mysterie rondom speelgoedkonijn

  •  
24-08-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
Lost Ollie
Er is veel te zien in miniserie waarin de olijke Ollie (Jonathan Groff) de wijde wereld intrekt, op zoek naar het kameraadje dat hij uit het oog verloor.
De nieuwe miniserie Lost Ollie is gebaseerd op het boek Ollie’s Odyssey (2016) van William Joyce. De titel van het boek dekt de lading van de avonturen in deze nieuwe Netflix-titel beter, want Lost Ollie is een onvervalste odyssee, waarin het titelpersonage, een speelgoedkonijn (Jonathan Groff uit  Mindhunter heeft zich een zuidelijk accent aangemeten), op zoek gaat naar zijn beste vriendje: Billy (Kesler Talbot), een kind dat hij door een ongelukkige samenkomst van omstandigheden uit het oog verloor. In de eerste aflevering belandt Ollie in een soort winkel, toont filmmaker Peter Ramsey ( Spider-Man: Into the Spider-Verse ).
Ollie zit opgesloten, wil de wijde wereld in op zoek naar Billy, en vindt hierin al snel twee medestanders: cowboy Zozo (Tim Blake Nelson in een instant-ontroerende rol) en de roze speelgoedbeer Rosy (Mary J. Blige). Gedrieën verslaan ze het eerste obstakel: een bloeddorstige hond die de vluchtpoging in de kiem probeert te smoren. Deze scène is ook een treffende aanleiding voor de makers om te laten zien hoe goed hun combinatie van animatie en live-action werkt. De computereffecten en stop-motion verhouden zich uitstekend tot de echte filmsets – net zoals in Dropje , de kinderserie die in Nederland bij de NPO te zien is.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Lost Ollie
Terwijl Ollie en zijn kornuiten druk bezig zijn de buitenwereld te bereiken, zien we hoe het Billy tegenwoordig vergaat in scènes met zijn vader (Jake Johnson). Hij mist zijn speelkameraad, maar er is meer mis in dit verhaal, waar je je vinger nog niet op kan leggen. Dat is geen probleem: Lost Ollie – geschreven door Shannon Tindle, die eerder het verhaal achter Kubo and the Two Strings (2016) bedacht - is ook een mysterie, dat bovendien de oudere kijker niet minacht. Er is veel te zien; de mise-en-scène is sfeervol. Het enige minpunt is dat gelijkenissen met andere titels nogal voor de hand liggen, zoals de Toy Story- saga. De nieuwe Netflix-titel wekt in die zin niet de indruk het wiel opnieuw te gaan uitvinden.
Lost Ollie S01, vanaf 24 augustus 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!