Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Los pacientes del doctor García: Spaans spionagedrama komt naar Netflix

  •  
19-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3520 keer bekeken
  •  
los-pacientes-del-doctor-garcia-1-daniel-escale-1652183324

De verfilming van de roman van Almudena Grandes volgt een Madrileense dokter (Javier Rey) die een clandestien netwerk dat nazi's helpt infiltreert.

Foto credit: DeAPlaneta / Diagonal / RTVE / Netflix

De historische dramaserie Los pacientes del doctor García (of: The Patients of Dr. Garcia) zal in Nederland te zien zijn bij Netflix: de Spaanse spionagethriller gaat op 28 april bij de vod-dienst in première. Het verhaal van Los pacientes del doctor García volgt de door Javier Rey (Mentiras, Hache) gespeelde dokter Guillermo García, die in de tijd van Franco onder een schuilnaam in Madrid woont. Hij dankt zijn nieuwe identiteit aan zijn vriend en diplomaat Manuel Arroyo (Tamar Novas), met wie hij na de Tweede Wereldoorlog een geheime missie onderneemt: de infiltratie van een netwerk dat nazi’s bescherming biedt in Spanje en Latijns-Amerika. De serie van scenarist José Luis Martín (Intimacy) is een tv-bewerking van het gelijknamige boek van de 2021 overleden schrijfster Almudena Grandes.

Het drama is een coproductie van onder meer Netflix en de Spaanse publieke omroep RTVE en gaat op 19 april eerst in première op de Spaanse televisie. Het zou dus kunnen dat Netflix in Nederland de afleveringen op wekelijkse basis toevoegt.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!