Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Lockwood & Co S01E01: piepjonge spokenjagers in actie

  •  
27-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
93 keer bekeken
  •  
Lockwood & Co
Geesten fungeren in spannende young-adult-reeks als obstakels naar wasdom.
Foto credits: Parisa Taghizadeh / Netflix
Ghostbusters , maar dan gesitueerd in Londen, zo laat Lockwood & Co zich omschrijven. En de spokenjagers zijn geen volwassen mannen, maar tieners. Lucy Carlyle (Ruby Stokes) belandt bij het gezelschap Lockwood & Co nadat ze haar thuis in een klein dorpje ontvlucht. Ze heeft dan al een lange opleiding achter de rug, waarin ze heeft geleerd hoe je geesten kan verdrijven. In de verhaalwereld van deze nieuwe Netflix-reeks is dat namelijk een ding: zo is in een flashback te zien hoe Carlyle met haar klasgenoten de enge bovenverdieping van een hotel ontdoet van nare bovennatuurlijke wezens.
Geesten zijn slecht voor business, zoveel is duidelijk. Maar als Carlyle in Londen terechtkomt dan is het aanvankelijk überhaupt onmogelijk om werk te vinden, omdat ze nog minderjarig is. Gelukkig treft ze Anthony Lockwood (Cameron Chapman) en George Karim (Ali Hadji-Heshmati), de tot dan toe enige twee medewerkers van Lockwood & Co. Zij kunnen haar een baan bieden. Dat Carlyle zelf beschikt over een bijzondere gave komt mooi uit. Zodoende stuit het trio in de openingsaflevering op een kwade geest in een pand. Die geest blijkt een vrouw te zijn die ooit ingekapseld is tussen de muren. Ze wil eruit, de vrije geestenwereld in.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Lockwood & Co
Zo is er voor elk probleem, althans in de openingsaflevering, een handzame oplossing. Hoewel Carlyle en haar collega’s wel tegen een ander euvel aanlopen: ze moeten concurreren met een keur aan professionele spookjagersorganisaties. En hoe zit het met die geesten? Dat zijn natuurlijk metaforische obstakels voor de jongelingen die de transitie van kind naar volwassene illustreren. Daarnaast geven ze deze young-adult-reeks ook een spannende lading.
Lockwood & Co S01, vanaf 27 januari 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!