Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Locke & Key S03E01: een mysterieuze sneeuwbol

  •  
10-08-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Locke & Key
De kijker wordt meteen meegesleurd in het diepe, in spannende en onderhoudende opening van slotseizoen.
De achttiende-eeuwse Britse kapitein Gideon (Kevin Durand doet het altijd goed als schurk) werd het vorige seizoen al geïntroduceerd als de ontdekker van de zwarte deur, het portaal naar een andere dimensie. Aan het einde van het tweede seizoen werd hij door Eden (Hallea Jones) opgeroepen om met haar een demonisch front te vormen tegen de Locke-familie. Dat was een domme beslissing, zo bleek, toen Gideon Eden in de put smeet bij het Keyhouse. Het machtswellustige wezen manifesteerde zich als een alleenheerser. In het derde seizoen heeft hij twee discipelen voor zijn karretje weten te spannen, die proberen een nieuwe vondst van Nina (Darby Stanchfield) te ontvreemden.
In de eerste aflevering vindt Nina een mysterieuze sneeuwbol; zoonlief Bode (Jackson Robert Scott) treft vervolgens al snel de sleutel hiervan aan in het vriesvak van de koelkast. Wat deze sneeuwbol kan blijft echter in het ongewis. Hoewel Nina ‘iets magisch’ voorspelt. Bovendien is in Locke & Key de  vuistregel steevast: magie kan zwart en wit zijn. En in de horrorreeks neigt veel toverkunst naar het eerste; naar duistere praktijken. Saillant is ook dat de makers met de introductie van nieuwe rekwisieten nieuwe verhaalwendingen kunnen bedenken. Het zou niettemin bevredigend zijn als in dit slotseizoen wordt uiteengezet wat de zwarte deur nu precies is.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Locke & Key
Hopelijk niet met een deus ex machina , een onverwachte ontknoping die fungeert als een afleiding van de plot. Maar ere wie ere toekomt. Vooralsnog hebben showrunners Carlton Cuse, Meredith Averill en Aron Eli Coleite genoeg aanknopingspunten in petto en blijft Locke & Key spannend en onderhoudend. In de eerste aflevering wordt de kijker vrijwel direct ondergedompeld in een esoterische wereld die intussen vertrouwd is aan gaan voelen, zonder dat het gaat vervelen.
Locke & Key S03, vanaf 10 augustus 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!