de Lagarde

Lizzo’s Watch Out for the Big Grrrls S01E01-04: dans, zelfliefde en competitie

  •  
15-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Lizzo’s Watch Out for the Big Grrrls
Rapper, zanger, songwriter, fluitist en drievoudig Grammy-winnaar Lizzo zoekt achtergronddanseressen voor haar tour in aanstekelijk vrolijke reality-dans-competitie.
‘Ik vroeg dansbureaus om grote meisjes, en ze gaven me niets! Vrouwen die op mij lijken, worden gewoon niet vertegenwoordigd.’ De 34-jarige Amerikaanse zangeres en body-positivity-icoon Lizzo - of Melissa Jefferson zoals ze in het echt heet - is voor haar 2022 tour en het 2021 Bonnaroo-festival op zoek naar nieuwe achtergronddanseressen die op haar lijken.
Lizzo heeft een dertiental vrouwen uitgekozen die op locatie auditie mogen komen doen. In de eerste aflevering vallen er na een dancetabble al gelijk drie danseressen af en de overige tien gaan samen in een huis in Hollywood wonen en gaan de competitie aan om 100% that b*tch te worden. Ze krijgen van Lizzo’s choreograaf en andere Big Grrrl-danseressen de choreografie aangeleerd en de vrouwen worden door de superster aangemoedigd om de negativiteit en het lichamelijk trauma uit het verleden te doorbreken. Lizzo organiseert voor de tien dansers bijvoorbeeld een sensuele les en een smaakvolle blote photoshoot waarmee zij hun rondingen (nog meer) leren te accepteren en omarmen.
Lizzo’s Watch Out for the Big Grrrls
Lizzo is een baken van vreugde, prediceert radicale zelfliefde en zelfinspanning; ze wil dat de dansers die zij heeft uitgekozen om onderdeel van haar team te worden in staat zijn om strakke lijnen aan te houden tijdens de dansroutines, de choreografie snel onder de knie krijgen en hun uithoudingsvermogen vergroten. Ze noemt haar protegees ‘bitch’, maar vol warmte, affectie en aanmoediging. De serie doorbreekt taboes en het stereotiepe denken over vrouwen die geen maat 32 hebben.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Lizzo’s Watch Out for the Big Grrrls
Naast dat de serie vrouwen met maten die je niet veel ziet in de media - en die je al helemaal niet radslagen, splits en ingewikkelde choreografie ziet doen - een welverdiend podium geeft, laat het ook zien dat vrouwen - ook al zijn ze in competitie met elkaar - elkaar ook aanmoedigen en het beste in elkaar naar boven willen halen. Vernieuwend is dat Watch Out for the Big Grrrls zich ook niet aan de standaard competitieregels houdt; Lizzo bepaalt wie mag blijven en wanneer iemand weggaat zonder waarschuwing.
Lizzo’s Watch Out for the Big Grrrls, vanaf 13 mei 2022 bij Amazon Prime Video
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!