Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Live to Lead S01E01-02: pedant en weinig vernieuwend

  •  
31-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
81 keer bekeken
  •  
Live to Lead
Nieuwe documentairereeks geproduceerd door niemand minder dan prins Harry en Meghan Markle stelt vanaf de eerste minuut teleur.
Foto credits: Netflix
Wat doe je als je niet meer op de loonlijst van het Britse Koninklijk Huis Staat? Juist, dan sluit je een zogeheten ‘development deal’ bij Netflix. Zodat de rekeningen betaald blijven worden. Misschien een beetje boud gesteld, maar daar komt het voor prins Harry en zijn eega Meghan Markle wel enigszins op neer. Over de twee en hun turbulente relatie met de media en hun familieleden verscheen al het zouteloze en pathetische Harry & Meghan. En ook Live to Lead stelt vanaf de eerste minuut teleur. Het idee achter de reeks is om een aantal invloedrijke leiders aan het woord te laten over hun métier.
Het zijn allemaal mensen met een missie: onder hen de in 2020 overleden rechter Ruth Bader Ginsburg, klimaatactivist Greta Thunberg en feminist Gloria Steinem. In een half uur passeert hun levenswerk de revue, terwijl ze zelf voor de camera commentaar leveren bij de beelden. Maar over Bader Ginsburg, liefkozend RGB genoemd, verscheen al een prima documentaire in 2018 ( RGB ). Ze zegt in Live to Lead weinig nieuws, in overigens haar laatste interview. Daar koketteert Meghan mee aan het begin van de aflevering: alsof dat per definitie een reden is om te gaan kijken. Sowieso zijn de introteksten van Harry en Meghan nogal pedant.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Live to Lead
Als kijker denk je, om Pete (John Turturro) uit O Brother, Where Art Thou? (2000) te citeren: ‘Who elected you the leader of this outfit?’ Oftewel: sinds wanneer zijn Harry en Meghan de morele kompassen van de wereld? Veel kijkers die Harry’s zalvende woorden horen zullen misschien moeten denken aan de keer dat hij op een feestje in vol naziornaat verscheen. Kennelijk heeft hij sindsdien z’n leven gebeterd. Buiten kijf staat dat het echtpaar geen televisie- of documentairetalent heeft. Schoenmaker blijf bij je leest is hier van toepassing. Welke leest dat in het geval van Harry en Meghan is, is evenwel onduidelijk.
Live to Lead S01, vanaf 31 december 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!