Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Little Demon S01E01-02: Satan komt uit New York

  •  
17-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
100 keer bekeken
  •  
Little Demon
Een tienerdame ontdekt dat haar vader de duivel is in goed gecaste, scherpzinnige animatiereeks met Danny DeVito.
Foto credits: FX Networks
Aan groteske animatieseries is tegenwoordig geen gebrek: zie bijvoorbeeld Farzar (Netflix) of Rick and Morty (HBO Max). Little Demon is een welkome toevoeging aan dit genre. De reeks draait om een tienerdame (Lucy DeVito speelt Chrissy Feinberg) die erachter komt dat haar vader Satan (gespeeld door Devito’s vader Danny) is. Dat heeft haar moeder Laura (Aubrey Plaza) 13 jaar voor haar verborgen weten te houden. Maar op een dag weet Satan zijn dochter te vinden. Hij lokt haar vervolgens mee naar een soort vagevuur-achtige wereld (een wereld die niet de hel is, benadrukt hij). Laura probeert intussen via een ritueel haar dochter achterna te reizen.
Dat ziet er koddig uit. Chrissy’s moeder heeft de buurvrouw gevraagd om op haar lichaam te letten terwijl ze naakt in de garage een truc uitvoert met kippenbloed en een geitenhoorn in haar vagina. Little Demon is niet voor kijkers met een zwakke maag, zoveel is duidelijk. In de rest van de eerste twee afleveringen passeert ook een hoop ranzigheid de revue. Dat krijg je nu eenmaal, als je vader Satan is. Bovendien begrijpt Chrissy nadat ze deze ontdekking doet ook waar haar demonische krachten vandaan komen. En die krachten komen goed van pas als ze gepest wordt door een paar schoolgenoten.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Little Demon
Ondertussen is er een ‘ongeschoren man’ (een rol van Michael Shannon) die naar Chrissy op zoek is omdat hij een einde wil maken aan het leven van de kleine demon. Want er moet natuurlijk wel een dreiging aanwezig zijn in het verhaal. Hoewel Little Demon het net als de bovengenoemde twee titels vooral moet hebben van de dialoog en de gekke taferelen. Én van de casting: Aubrey Plaza is geknipt voor de rol van moedige moeder. En dankzij DeVito senior heeft Satan ineens een New Yorks accent en dat klinkt best logisch: een wijk uit de metropool zal niet voor niets Hell’s Kitchen heten.
Little Demon S01, vanaf 18 januari 2023 op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!