Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Little America S02E01: inclusieve, hartverwarmende televisie

  •  
09-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
Little America S02
Een jonge Zuid-Koreaan ontdekt als hij met zijn ouders naar de Verenigde Staten verhuist zijn artistieke kwaliteiten, in verfilming van waargebeurd verhaal.
Ook in het tweede seizoen is de anthologiereeks Little America – bedacht door het Oscarwinnende echtpaar Kumail Nanjiani en Emily V. Gordon – een trefzeker baken van Amerikaanse pluriformiteit. Nadat de ouders van Luke Song (de aandoenlijke Alan S. Kim uit Minari speelt de jongeling; Ki Hong Lee de twintiger) van Zuid-Korea naar de Verenigde Staten verhuizen, openen ze een hoedenwinkel in Detroit. Daar leert de nieuwbakken Amerikaan al snel hoe bijzonder het is om van niets iets te maken; om te creëren. Ook ontdekt hij zijn nieuwe inspiratiebron: radiopersoonlijkheid Martha Jean (Phylicia Rashad is in vorm). Jean ziet er altijd piekfijn uit.
Op een dag weet Luke Martha Jean de winkel van zijn moeder binnen te lokken. Waarna Rashads personage spontaan reclame voor de winkel – waarmee het niet per se erg goed gaat – begint te maken. Dagen later staan zwarte vrouwen uit de buurt – die er op zondag tijdens de kerkdienst op hun best uit willen zien – en masse in de rij voor een nieuw hoofddeksel. Dit alles is een mooi voorbeeld van hoe minderheden elkaar kunnen leren kennen en ondersteunen. En tegelijkertijd is de openingsaflevering van het tweede seizoen van Little America onvervalst Amerikaans – een sprookje dat ogenschijnlijk alleen binnen de Amerikaanse landsgrenzen had kunnen ontstaan.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Little America S02
Mr. Song , zoals de aflevering heet, is gebaseerd op een waargebeurd verhaal – blijf vooral zitten tot de aftiteling. Scenaristen Siân Heder (bekend van het gelauwerde Coda uit 2021) en Alan Yang (co-scenarist van Master of None ) bewerkten dit ontroerende verhaal tot hartverwarmende televisie met een vleugje fijne sentimentaliteit.
Little America S02, vanaf 9 december 2022 op Apple TV+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!