Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Life After Death with Tyler Henry S01E01: gehaaide charlatan

  •  
11-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1085 keer bekeken
  •  
Life After Death with Tyler Henry
Amerikaans medium speelt de onschuld zelve in abominabele realityreeks.
Tyler Henry zou zo een broertje van acteur Macaulay Culkin kunnen zijn. Het medium heeft dezelfde innemende en ontwapenende blik. Maar dat moet ook wel: een charlatan mag niet te agressief zijn, niet te aanwezig. Hij moet dienstbaar zijn, een luisterend oor bieden. En precies dat doet Henry met verve. Vandaar, zoals in de eerste aflevering wordt geopenbaard, dat er maar liefst 300.000 mensen op een wachtlijst staan om met Henry te mogen spreken. In Life After Death with Tyler Henry spreekt het medium er een paar in een realityserie die is gemaakt voor de goedgelovigen onder ons.
Voorafgaand aan elke meeting vertelt Henry, in de auto met zijn assistent op de bijrijdersstoel, al wat voor gevoel hij erbij heeft. Zijn assistent steekt vervolgens niet onder stoelen of banken hoe geweldig ze de gave van haar baas wel niet vindt. Dan zien we Henry’s methodiek: terwijl hij een paar dames ondervraagt over hun overleden vriendin krast hij lukraak op een kladblok. Opvallend genoeg weet hij banale details niet; de doden geven kennelijk alleen maar flarden aan informatie door. Mijn hemel, wat ziet dit er gekunsteld en vooral stupide uit.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Life After Death with Tyler Henry
Fascinerend is overigens dat types als Tyler Henry steevast de indruk wekken dat ze hun diensten voor een habbekrats verrichten, in navolging van profeten als Jezus. Dat is quatsch: een goed en gewiekst medium kan bakken met geld verdienen. En het grappigste is: Henry is waarschijnlijk een van de weinig aardbewoners die met krassen zijn auto en zijn hypotheek kan afbetalen.
Life After Death with Tyler Henry S01, vanaf 11 maart 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!