Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Liaison S01E01: twee topacteurs tegenover elkaar

  •  
24-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
180 keer bekeken
  •  
Liaison
Vincent Cassel en Eva Green zijn aan elkaar gewaagd in spannende spionnenthriller over Syrische hackers.
Foto credits: Apple TV+
Acteurs Vincent Cassel en Eva Green in een Europese coproductie van Apple TV+? Klinkt als een gedroomd duo. De eerste aflevering van Liaison stelt dan ook geenszins teleur. Het verhaal draait om Alison Rowdy (Green) en Gabriel (Cassel). Zij doet vaak klussen voor Britse geheime diensten; hij werkt als een huurling die smerige klusjes doet voor overheden. Ze komen opnieuw op elkaars pad als het Gabriel niet lukt om twee Syrische hackers, die zich tegen het regime van president Assad hebben gekeerd, het land uit te krijgen en te dirigeren naar Frankrijk.
Ondertussen constateert Rowdy eigenaardigheden in Londen: zo lijkt het dat een dam, die normaliter bij hoog water wordt ingeschakeld, is gehackt. Een gevaarlijk teken: haar baas stelt dat als de criminelen of terroristen tot zulke daden in staat zijn, dat Groot-Brittannië in essentie weerloos is. Niettemin stuit Rowdy op scepsis van haar collega’s terwijl Gabriel de hackers, die intussen in Londen zijn beland, achternazit. Al snel plant showrunner Virginie Brac een zaadje in het hoofd van de kijker: kennen Rodwy en Gabriel elkaar misschien? Dat wordt tegen het einde van de pilotaflevering bevestigd.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Liaison
Niet erg handig, want ze blijken elkaars concurrenten. Of misschien wel elkaars vijanden. Hoewel gesuggereerd wordt dat ze ooit een romantische relatie hadden. Saillant is dat Green al eens in een Bond-film speelde ( Casino Royale , 2006); terwijl Cassel al eens in de huid kroop van een bad guy in de heist-film Ocean’s Twelve (2004). Het is in die zin niet zo vreemd dat ze elkaar op dit actietoneel tegenkomen. Het valt alleen te hopen dat Liaison niet in de welbekende vallen trapt, door ook de rest van het seizoen te streven naar innovatieve verhaallijnen.
Liaison S01, vanaf 24 februari 2023 wekelijks bij Apple TV+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!