Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Last Tango in Halifax S05E01: waarachtige scènes

  •  
22-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
278 keer bekeken
  •  
Last Tango in Halifax S05
In naturalistisch Brits drama steggelen de personages heerlijk over kleine, overkomelijke probleempjes.
Foto credit: Omroep MAX
Het is alweer zeven jaar na het huwelijk van Celia (Anne Reid) en Alan (Derek Jacobi) en de eerste scheuren in het echtelijke firmament worden langzaam maar zeker zichtbaar. Alan heeft namelijk besloten om te solliciteren naar een parttimebaan bij een supermarkt en Celia denkt hierdoor dat hij minder tijd met haar wil doorbrengen. Maar Alan is gewoon iemand die niet graag stilzit. Hoewel het de vraag is of de tachtiger het werk wel aankan: wanneer hij komt solliciteren wordt hij op de parkeerplaats van de supermarkt voorbijgevlogen door een jonge winkeldief.
Alan probeert hem bij de lurven te pakken, maar slaagt hier niet in. Zijn bezorgde blik spreekt boekdelen: zou hij het nog wel kunnen? Werken? Celia is intussen in de woning van het echtpaar bezig met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe keuken. Daar ziet Alan op zijn beurt weer geen heil in. Dat is logisch: Alan is van eenvoudige komaf en hoeft al die pracht en praal niet per se. Hij maakt zich daarnaast zorgen om z’n dochter Gillian (Nicola Walker), die houtworm in haar boerderij heeft – en geld nodig heeft om dat probleem te verhelpen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Last Tango in Halifax S05
Het zijn allemaal kleine, overkomelijke probleempjes, waar de personages vervolgens heerlijk over steggelen. Dat is ook het fijne aan Last Tango in Halifax , waarin uit het leven gegrepen banaliteiten telkens als inspiratie dienen voor waarachtige scènes. Het drama van scenarist Sally Wainwright ( Gentleman Jack ) heeft ook in het vijfde deel geen grote gestes of onverwachte verhaallijnen nodig om de juiste snaar te raken bij de kijker.
Last Tango in Halifax S05, vanaf 23 mei 2022 dagelijks op NPO 2 en NPO Start, en in zijn geheel op NPO Plus, waar de eerste vier seizoenen ook te zien zijn
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!