Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Last Call for Istanbul: gezapig romantisch drama

  •  
24-11-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1852 keer bekeken
  •  
LastCallIstanbul

© Netflix

Twee Turken raken verliefd in New York in een speelfilm die oogt als een soort slechte kopie van films als You’ve Got Mail

‘Mehmet, kijk niet verder, zij is de ware.’ Wanneer de Turkse Mehmet (Kivanç Tatlitug) op JFK landt, het New Yorkse vliegveld, dan kan hij bij de bagageband zijn ogen niet van een mysterieuze vrouw afhouden. Het duurt niet lang voordat zij ook zijn kant op gluurt. Ze blijkt Serin (Beren Staat) te heten, een landgenoot die in de Big Apple is voor een sollicitatiegesprek. Mehmet ambieert op zijn beurt een muziekcarrière. Maar voordat het zover komt en de personages dat soort persoonlijke dingen met elkaar delen, verliezen de twee elkaar voor even uit het oog.

Totdat blijkt dat een Chinese New Yorker er per abuis met Serins koffer vandoor is gegaan: zij heeft zijn koffer. Aangezien Mehmet toch al weet dat hij zijn leven met Serin wil delen besluit hij haar te helpen. Saillant: ze zijn allebei getrouwd. Tóch begint het flirten van meet af aan, en houden ze allebei proclamaties over dat ze nog nooit zijn vreemdgegaan. Maar natuurlijk gaan ze vreemd, daar hoef je geen weddenschappen voor af te sluiten. Sterker nog: dat kondigt de parmantige muziek die onder de pseudo-romantische beelden is geplaatst al aan.

İstanbul için Son Çağrı

© Netflix

Nog voor de openingsscène van de film is al een soort animatiesequentie geplaatst (denk aan The Nanny) die de kijker influistert dat we hier te maken hebben met een heus romantisch drama. Niet lang daarna reizen Mehemet en Serin op weinig inspirerende sets langs alle clichés van New York: nachtclubs, Chinatown, etc. De film oogt alsof de makers niet eens de moeite wilden nemen om leuke invalshoeken voor scènes te bedenken. Het enige wat in het oog springt is de chemie tussen Tatlitug en Staat, hoewel die soms zelfs ietwat artificieel oogt. 

İstanbul İçin Son Çağrı(3)

© Netflix

De rest van de film is een akelige zit, en het gekibbel tussen de twee (na een liefdevolle start kakt de relatie in) is ronduit onuitstaanbaar. Deze kan je overslaan.

Last Call for Istanbul, vanaf vrijdag 24 november 2023 bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!