Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

L.A.’s Finest S01-02: Gabrielle Union en Jessica Alba als LAPD-partners

  •  
19-03-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
263 keer bekeken
  •  
L.A.'s Finest
De serie zit vol actie, humor, is sexy, en speelt zich af in het Bad Boys-universum.
Foto credit: Sony Pictures
In L.A.’s Finest zijn het Gabrielle Union en Jessica Alba die de ride-or-die-vibe naar het televisiescherm brengen. De actiedramaserie is gebouwd rond het personage Syd Burnett (Union) uit de Bad Boys-films en is puur escapisme. Syd mag dan wel bekend staan als het zusje van Marcus Burnett (Martin Lawrence) en de ex van Mike Lowrey (Will Smith), maar krijgt in L.A.’s Finest haar eigen verhaal los van de mannen.
Syd is overgeplaatst vanuit Miami naar L.A. en moet samenwerken met detective Nancy McKenna (Alba). McKenna was voor ze bij de LAPD kwam marinier, is stiefmoeder en getrouwd met de assistent officier van justitie van L.A. Toevallig woont Syd’s vader Joseph Vaughn (Ernie Hudson; Ghostbusters), met wie ze een relatie probeert op te bouwen, ook in L.A. De oud-agent heeft nu een bar en helpt Syd met het vinden van de moordenaar van haar ex-vriendin. Syd en McKenna zitten in een team met Ben Walker (Zach Gilford; Friday Night Lights) en Ben Baine (Duane Martin). De Ben’s zorgen in het eerste seizoen vooral voor de humoristische noot.
Het eerste seizoen is duidelijk een oorsprongsverhaal: het is zoekende en mist daarom af en toe nuance en context en is niet altijd geloofwaardig. Het doorlopende verhaal is direct gelinkt aan de persoonlijke levens van Syd en McKenna. Het tweede seizoen zit wat beter in elkaar en geeft meer ruimte om meer te leren over de Ben's. In dit seizoen onderzoekt het viertal van L.A.’s Finest de plotselinge golf van geweld in Koreatown.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
L.A.’s Finest is, net als de Bad Boys-films, geproduceerd door Jerry Buckheimer en Union en Alba traden zelf ook aan als uitvoerend producent. Hoewel de serie voelt alsof het beter kort na Bad Boys II (2003) gemaakt had kunnen worden, is het goed voor representatie en vernieuwend. Want, er zijn twee kickass vrouwen van kleur voor en achter de schermen actief, in een genre dat gedomineerd wordt door mannen. Ze hebben carrières, privélevens, humor en seks en kunnen uitstekend omgaan met vuurwapens en hun vuisten.
L.A.'s Finest S01-02, vanaf 20 maart 2023 op Videoland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!