Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Las Chicas del Cable S05E06: meteen indringend

  •  
04-07-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
473 keer bekeken
  •  
Las Chicas del Cable
Het begin van het slotstuk is opnieuw onvervalst en vakkundig gemaakt melodrama.
De kracht van een sterk melodrama is dat elke aflevering véél drama bevat per vierkante centimeter. Dus zien we in het tweede deel van het slotstuk van Las Chicas del Cable hoe Francisco (Yon González) na zeven maanden nog steeds op zoek is naar Lidia (Blanca Suárez). Lidia zit nog steeds vast in een vrouwenkamp waar ze regelmatig wordt gemarteld door de kampbewaarder Carmen (Concha Velasco). Daar zorgt een tyfusuitbraak voor ellende, vooral omdat Carmen de medicijnen die bedoeld zijn voor de gevangenen doorverkoopt op de zwarte markt. Maar Lidia is vastberaden en weet het kamp aan het einde van de eerste aflevering te ontvluchten.
Tegelijk ontdekt Julio (Nico Romero) dat zijn broer Pablo (ook gespeeld door Romero) helemaal niet dood is, maar ondergedoken zit omdat hij tijdens de Spaanse Burgeroorlog aan het front heeft gevochten tegen het leger van Franco. Net hiervoor verklaart Julio de liefde aan Marga (Nadia de Santiago) die intussen acht maanden zwanger is, waarop zij bekent dat Pablo nog leeft. Waarop Julio besluit de onderduikers te verraden, met ingrijpende gevolgen. Oftewel, het laatste deel van Las Chicas del Cable is van meet af aan indringend en zwaarmoedig, met af en toe een geestigheid ertussendoor.
Las Chicas del Cable
Zoals wanneer een Gestapo-achtig figuur aan Marga vertelt dat haar leven binnenkort, als ze is bevallen, wezenlijk zal veranderen. ‘Mijn vrouw kan nauwelijks slapen.’ Waarmee de feministische inborst van de serie nog eens wordt onderschreven. Grappig is ook dat wanneer personages elkaar bellen ze eerst vragen of ze doorverbonden mogen worden. Daar begon het drama natuurlijk mee: de vrouwen die elkaar vonden in de telefooncentrale waar ze werkten. Dat voelt intussen na vier seizoenen al een eeuwigheid geleden. Waarmee de makers het gewenste effect hebben gesorteerd: afleveringen lang meeleven met de pieken en dalen van de vrouwen.
Las Chicas del Cable S05B, vanaf 3 juli 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!