Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Lady Voyeur S01E01: slappe Braziliaanse thriller

  •  
01-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
656 keer bekeken
  •  
Lady Voyeur
Een vrouwelijke viespeuk gluurt graag bij de buren in weinig zwoele of spannende reeks.
Foto credits: Netflix
Miranda (Débora Nascimento) gluurt graag bij de buren naar binnen. Ze is een voyeuristische hacker. Als haar vriendin Cléo (Emanuelle Araújo) een paar dagen weg moet, dan past Miranda in Cléo’s appartement op haar hondje Barbie. Dat biedt nieuwe kansen: ook in Cléo’s woning kan Miranda nieuwe slachtoffers creëren door camerasystemen te kraken. Of door simpelweg een verrekijker ter hand te nemen. Er is echter één probleem: Cléo is een sekswerker en er zijn cliënten die niet op de hoogte zijn van haar afwezigheid. Als er een nietsvermoedende knappe man bij Miranda aanbelt, dan gaat ze met hem naar bed.
Dat levert ‘de beste seks van haar leven op’. Maar even later staat er een man op leeftijd voor de deur. En daar heeft Miranda geen zin in. De boel escaleert, de man struikelt en overlijdt. De mysterieuze lover verschijnt tijdens deze tragedie ten tonele (hij was iets vergeten toen hij Cléo’s appartement verliet) en probeert Miranda te helpen bij het dumpen van het lijk.
Lady Voyeur
Aan het begin van de aflevering zinspeelt de hoofdpersoon al op deze gebeurtenis, wanneer ze fluistert dat ze ‘twee levens leeft’ en ‘verliefd werd op twee mannen, waarvan er nu een dood is’. Daarmee bedoelt ze overigens niet de indringer, maar de makers willen niettemin benadrukken dat Lady Voyeur ( Olhar Indiscreto ) grossiert in perversiteiten. Met in de hoofdrol een vrouw die eigenlijk een viespeuk is. Dit alles doet denken aan films als Body Double (1984) en Sliver (1993), maar dan zonder diepgang of zwoele seks. Lady Voyeur is als een droom van een kleinburgerlijke vrouw zonder fantasie.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Lady Voyeur
Keurig, zo zou je de serie kunnen noemen. Netjes binnen de lijntjes kleuren en veinzen alsof je iets vulgairs maakt. En vooral ook soapy: sterk aangezette muziek en dramatische blikken overheersen menig scène. Spannend wordt het daarentegen nauwelijks.
Lady Voyeur S01, vanaf 1 januari 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!