Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

La Casa de Papel-maskers onder vuur

  •  
30-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
La Casa de Papel
De erfgenamen van Dali zien de enorm populaire maskers als een inbreuk op diens portretrecht.
Het Spaanse La Casa de Papel is momenteel de best bekeken niet-Engelstalige tv-serie op Netflix. Ook de door Salvador Dali geïnspireerde maskers, die in de serie gedragen worden door de bankrovers, worden enorm goed verkocht. De Dali Foundation, de organisatie die de nalatenschap van de kunstenaar beheert, is daar echter niet blij mee. Zij vinden dat er sprake is van inbreuk op het portretrecht van Dali. In de Spaanse krant El País ontkent de producent van La Casa de Papel niet dat de maskers Dali - volgens hem werd er destijds gekozen tussen Dali en Don Quichot - voor moeten stellen. Toch is er volgens hem geen sprake van inbreuk op het portretrecht: 'Het is slechts een karikatuur van Dali en volgens onze juristen was het daarom niet nodig om toestemming te vragen.'
Het derde seizoen van La Casa de Papel komt later dit jaar naar Netflix. Ook hier in Nederland worden de maskers, vooral nu vlak voor carnaval, zeer goed verkocht.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!