Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kyle MacLachlan gecast in Atlantic Crossing

  •  
27-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
De Twin Peaks-acteur zal in het oorlogsdrama te zien zijn met onder anderen Sofia Helin (The Bridge).
Het achtdelige Atlantic Crossing wordt geproduceerd voor de publieke omroep in Noorwegen en moet één van de grootste Scandinavische producties ooit worden. Kyle MacLachlan, die onlangs nog te zien was in de doorstart van Twin Peaks , is gecast als de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt. De andere hoofdrol is voor Sofia Helin, die onlangs afscheid nam van haar rol als Saga Noren in The Bridge. De Zweedse actrice zal gestalte geven aan de Noorse prinses Martha, die tijdens de Tweede Wereldoorlog naar Amerika vluchtte en in het Witte Huis kwam te wonen. Daar werd ze erg close met Roosevelt, en volgens sommige historici was ze van grote invloed op diens besluit om Amerika mee te laten vechten tegen het fascisme van de nazi's.
De opnamen van Atlantic Crossing gaan volgende maand van start. Distributeur Beta Film probeert de miniserie momenteel te verkopen aan internationale aanbieders.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!