Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kung Fu Panda: The Dragon Knight S02E01: een panda in India

  •  
12-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
Kung Fu Panda: The Dragon Knight S02
Po onderneemt een grote reis met zijn elitegezelschap in luchtige animatiereeks met af en toe een educatieve boodschap.
Foto credits: Netflix
In het tweede seizoen van Kung Fu Panda: The Dragon Knight , neemt de koddige pandabeer met weemoed afscheid van zijn moederland China. Een reis naar India ligt in het verschiet: er is, zoals gewoonlijk, iets met kwade krachten, rituelen en heilige artefacten. Bovendien komt Rukhmini uit India, en dus kan ze haar vrienden laten zien waar ze vandaan komt. Hoewel haar geboorteplek flink is veranderd – dat lijkt bijna een knipoog naar de gentrificatie die momenteel overal op aarde zichtbaar is, waardoor steden met rasse schreden transformeren.
Po ziet in de eerste aflevering dat Sir Luthera zich bevindt in een identiteitscrisis. Hoewel vorig seizoen bleek dat ze geen ridder is, terwijl ze dat dacht te zijn, is dat nog niet eens het probleem. Luthera oogt wel erg aardig en lief, terwijl ze normaliter standvastig en vastberaden is, als raadgever van Po. Wat zou er aan de hand zijn? Is dit een manier voor de makers om in alle heldhaft iets van een educatieve boodschap te implementeren? Zo van: als je schoolvriendje zich merkwaardig gedraagt, zoek dan uit waarom dat zo is. Hoewel Rukhmini Luthera’s problematiek vat in welbespraakte levenswijsheden. Maar ach, zo ziet ze er ook uit, als een wijsgeer.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Kung Fu Panda: The Dragon Knight S02
Naast deze gewichtige thema’s is Kung Fu Panda: The Dragon Knight vooral een luchtige aangelegenheid. Een spervuur aan grappen wordt op de kijker afgevuurd. En er valt voor jong en oud een en ander te ontdekken. Hoewel de televisiereeks niet per se zo oorspronkelijk oogt als de filmreeks. Dat ligt ook aan de insteek, die erg generiek en inwisselbaar aanvoelt - zoals gezegd: de rituelen, de artefacten en de manifestatie van het kwaad. Het draait in de animatiereeks, en ook dat is een cliché dat goed bij de beslommeringen van Po past, dan ook meer om de reis dan om de eindbestemming.
Kung Fu Panda: The Dragon Knight S02, vanaf 12 januari 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!