Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Koningshuis the Musical: komische serie van Diederik Ebbinge komt naar de NPO

  •  
20-02-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3184 keer bekeken
  •  
-koningshuis-themusicalcastgroepsfotooranjegordijn-fotograafjurrerompa

© Jurre Rompa / Topkapi Series / AVROTROS

Ebbinge speelt de regisseur van een controversiële musical over het koningshuis, die hoort dat het koninklijk echtpaar de honderdste voorstelling bij zal wonen.

Diederik Ebbinge (De Luizenmoeder) schreef en regisseerde een nieuwe komische serie die vanaf zondag 17 maart te zien is op NPO 3 en dan tevens naar NPO Plus komt. Het zesdelige Koningshuis the Musical speelt zich af achter de schermen bij een musicalproductie over het Koningshuis, waarbij de cast en crew steeds zenuwachtiger worden omdat het koninklijk echtpaar de honderdste voorstelling bij zal wonen. Valentijn Benard speelt een verslaggever van een showbizzprogramma die dagelijks bericht vanaf de set, waarbij onder meer ter sprake komt dat Maxima gespeeld wordt door een zwarte actrice (die wordt gespeeld door Sarah Janneh), omdat de regisseur (gespeeld door Ebbinge zelf) de musical 'color blind' heeft gecast. Marcel Hensema (Sphinx) speelt een producent van de musical en Noortje Herlaar (Kapsalon Romy) is te zien als de actrice die in de musical gestalte geeft aan Beatrix.

Update: de tv-première is inmiddels met een week uitgesteld tot zondag 24 maart.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!