Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Knick na 2 seizoenen ten einde

  •  
24-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
1366822686
Er komt geen derde seizoen meer van The Knick. Zender Cinemax heeft het stoppen van de dramaserie officieel bevestigd.
De eerste twee seizoenen van The Knick speelden zich af in New York aan het begin van de twintigste eeuw en volgden het personeel van het fictieve ziekenhuis Knickerbocker. Clive Owen ( Children of Men ) speelde de hoofdrol als de briljante – maar ook drugsverslaafde – chirurg Thackery. Producent en regisseur Steven Soderbergh ( Traffic, Erin Brockovich ) had oorspronkelijk plannen voor zes seizoenen, waarbij om de twee seizoenen de boel helemaal omgegooid zou worden. Cinemax, dat in 2015 nog groen licht gaf aan de eerste scripts voor een derde seizoen, laat nu echter weten dat de serie definitief is afgelopen. De zender, eigendom van betaalkanaal HBO, wil zich naar eigen zeggen vooral gaan richten op meer actievolle dramaseries en coproducties, zoals het onlangs alsnog verlengde Strike Back.
De eerste twee seizoenen van The Knick kregen prima kritieken, maar de kijkcijfers bleven achterwege. In combinatie met de nieuwe strategie van Cinemax en het voor Cinemax-begrippen hoge budget van de serie was dat voor de zender de reden om te stoppen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!