Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Klangor S01E01-02: vuige Poolse thrillerreeks

  •  
19-10-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
614 keer bekeken
  •  
Klangor
Een psychiater gaat op zoek naar zijn vermiste dochter in sociaal-realistisch televisiedrama dat af en toe als een mokerslag binnenkomt.
Foto credits: Lumière
Het is aan psychiater Rafal Wejman (Arkadiusz Jakubik) om in te schatten wat voor behandeling de gedetineerden in de gevangenis waar hij werkt nodig hebben. In de eerste aflevering van Klangor blijkt dat hij er ook weleens naast zit: een crimineel, die vastzit voor de moord op zijn vrouw en dochter, vermoordt ’s nachts zijn celgenoot en verwondt zichzelf daarbij hevig. In de tweede aflevering biecht Wejman op dat deze gedetineerde meer baat had gehad bij een opname in een psychiatrisch ziekenhuis. Maar de psychiater dacht dat zijn patiënt het gevangenisleven weer aankon.
Dan blijkt echter ook dat de beste man is ontsnapt uit het ziekenhuis. Als het ex-vriendje van Wejmans dochter Hania (Katarzyna Galazka) – de drugsdealer Ariel – dood wordt aangetroffen in een haven, dan zou Wejmans patiënt daar weleens verantwoordelijk voor kunnen zijn. De ontsnapte is namelijk ook een drugsverslaafde. Als per slot van rekening Wejmans andere dochter Gabi (Matylda Giegzno) na een avondje stappen niet meer thuiskomt, dan vreest de psychiater het ergste. Maar hij wil niet dat de politie wordt geïnformeerd; daar heeft hij zo z’n redenen voor. Wat dat precies behelst blijft in de eerste twee afleveringen nog onduidelijk.
Klangor
Niettemin leidt de dood van Ariel tot een wraakzuchtige klopjacht van zijn familie op de mogelijke dader; de ontsnapte gedetineerde. Het lijkt echter onvermijdelijk dat er ook andere betrokkenen in het spel zijn. Zo ontdekt Wejman dat er ook in de gevangenis drugs wordt gedeald, onder meer door cipiers.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Klangor
Het resultaat is een vuig televisiedrama, opgetrokken in een sociaal-realistische stijl, dat af en toe als een mokerslag binnenkomt. Hoewel de makers ervoor moeten waken dat niet elke scène doordrenkt is van naargeestigheid, is Klangor vooralsnog een knap staaltje Poolse televisie.
Klangor, vanaf 20 oktober 2022 bij Ziggo Movies & Series
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!