Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kiss, Kiss!: smakeloze Poolse romcom

  •  
26-04-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
130 keer bekeken
  •  
GorzkoGorzko

Een casanova vindt de ware, maar heeft maar een paar dagen om haar te overtuigen in tenenkrommende speelfilm. 

Tomek (Mateusz Kościukiewicz) is een echte casanova, zo’n macho die naar eigen zeggen niet snel verliefd wordt. De jonge Pool met een succesvolle baan bij een reclamebureau heeft zijn leven goed op orde. Totdat hij de échte liefde van zijn leven tegenkomt. Een mysterieuze blondine op wie hij direct verzot raakt. Tomek raakt hierdoor ontregeld; zijn baan komt op het spel te staan. Noodgedwongen trekt hij uiteindelijk in bij zijn broer Janek (Rafal Zawierucha). Broerlief blijkt een oogje te hebben op een lokale bloemist, maar is van nature niet zo spraakzaam.

Dus stelt Tomek hem een propositie voor. Hij helpt zijn broer met versiertips als zijn broer hem helpt de mysterieuze vrouw te vinden. Uiteindelijk vinden ze deze Ola (Zofia Domalik), maar de jonge vrouw staat op het punt om binnen twee weken te trouwen met een prominente landgenoot. Dus heeft Tomek maar een aantal dagen om haar te doen laten geloven dat hij toch echt de ware is. De rest van de film laat zich wel raden. Denk aan een huwelijksvoltrekking die abrupt wordt beëindigd, precies tijdens de ringenuitwisseling, omdat de hoofdpersoon binnen rent.

14

Filmmaker Tomasz Konecki staat in Polen bekend als maker van publieksfilms en Kiss, Kiss! (of: Gorzko, Gorzko!) is zo’n film die bedoeld is om een groot publiek aan te spreken. Met een uitgekauwde verhaalpremisse en soapy acteerwerk zou je kunnen stellen dat de regisseur de lat bijzonder laag legt. Nog schrijnender is het casual racisme aan het begin van de film: oosterse klanken worden afgespeeld terwijl een Japanse handelsdelegatie in afwachting is van een vergadering met Tomek en zijn bedrijfsgenoten. Alleen die scène is al tekenend voor hoe smakeloos deze romantische komedie is.

Kiss, Kiss!, vanaf woensdag 26 april 2023 bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!