Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

King of Stonks S01E01: onorigineel en pedant

  •  
06-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
192 keer bekeken
  •  
King of Stonks
Duitse zwarte komedie over een bluffende IT’er mist eigenheid en doet vooral denken aan Amerikaanse voorgangers.
The Big Short (2015) en The Wolf of Wall Street (2013) zijn de twee titels waar je King of Stonks het beste mee kan vergelijken. En hoewel deze nieuwe Duitse minireeks – van de makers van How to Sell Drugs Online (Fast)  – is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, ontbreekt het aan eigenheid. De plot draait om Felix Armand (Thomas Schubert), de ‘co-ceo’ van een techbedrijf gespecialiseerd in dataopslag dat op het punt staat beursgenoteerd te worden. Precies op dat moment raakt het bedrijf verwikkeld in een aantal schandalen: zo is er in de cloud van het bedrijf een video verschenen waarop pornoacteurs de liefde bedrijven in het kantoor van de Duitse minister van Digitale Zaken.
Ook blijken snode types zich te bemoeien met de beursgang, is Armands baas een idioot, en kan je de hoofdpersoon zelf ook omschrijven als een neurotische nitwit. Hoewel de jonge IT’er zich wel al ontpopt als een held in improviseren; hij weet overal een mouw aan te passen. Dat hij überhaupt al zo ver is gekomen zonder diploma is veelzeggend. Armand verstaat de kunst van het bluffen en heeft een uitstekende kunstmatige glimlach in huis, zoals blijkt wanneer hij in de nieuwe bedrijfsstructuur niet precies de functie krijgt die hem is beloofd - hoewel hij zich daarna toch niet kan beheersen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
King of Stonks
Toch doet King of Stonks voortdurend denken aan de bovengenoemde Amerikaanse titels. Denk aan Armands ironische voice-over, montagescènes waarin in een flits te zien is waar de entrepreneurs zich allemaal aan bezondigen, en irritante uitlegfilmpjes. King of Stonks is bij vlagen pedant en onorigineel. En bovenal niet erg grappig. Hoewel je dat ook kan zeggen van The Big Short.
King of Stonks S01, vanaf 6 juli 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!