Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Killing Eve nu al zeker van tweede seizoen

  •  
07-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Killing Eve
De serie met Sandra Oh werd vlak voor de première van de eerste reeks verlengd met een tweede seizoen.
Oh speelt in de achtdelige spionagethriller haar eerste vaste tv-rol sinds haar vertrek bij Grey's Anatomy. Ze geeft gestalte aan Eve Polastri, een intelligente vrouw met een saaie kantoorbaan bij MI5, die veel liever veldwerk zou doen als spion. Ze krijgt het aan de stok met Villanelle (Jodie Comer), een elegante maar psychopatische huurmoordenaar. De twee vrouwen raken volledig geobsedeerd door elkaar, waarna er een dodelijk kat-en-muis spel ontstaat. Killing Eve is gebaseerd op de Villanelle-boekenreeks van Luke Jennings en werd bedacht en geschreven door Phoebe Waller-Bridge. Bridge is nu te zien in Fleabag op Amazon en in Crashing op Netflix, twee series die eveneens door haar bedacht en geschreven werden. Haar nieuwe BBC-serie heeft verder bijrollen voor Fiona Shaw ( True Blood ) en Kim Bodnia ( The Bridge ).
Killing Eve start 8 april op BBC America en is later dit jaar in Nederland te zien op BBC One. Wanneer het tweede seizoen in productie gaat is nog niet bekend.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!