Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Killing Eve komt dit jaar naar de NPO

  •  
13-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Killing Eve
Het kijkcijferkanon met Sandra Oh en Jodie Comer is vanaf eind augustus ook te zien in Nederland.
Sandra Oh (Grey's Anatomy) speelt Eve Polastri, een verveelde vrouw met een saai baantje achter een bureau bij de Britse veiligheidsdienst MI5. Haar leven wordt echter een stuk spannender wanneer ze op het spoor komt van Villanelle (Jodie Comer uit The White Princess), een stijlvolle maar extreem gevaarlijke huurmoordenaar. De twee vrouwen raken geobsedeerd door elkaar, waarna er een dodelijk kat-en-muis spel ontstaat. Kim Bodnia (The Bridge) speelt de contactpersoon van Villanelle en Fiona Shaw (True Blood) is te zien als de baas van Eve. Killing Eve is gebaseerd op de boekenreeks van Luke Jennings en werd bedacht door Phoebe Waller-Bridge, die we kennen van onder meer Fleabag (Amazon) en Crashing (Netflix). De serie werd al uitgezonden op BBC America, waar hij - en dat is vrij uniek - elke week weer meer kijkers wist te trekken.
Het eerste seizoen van Killing Eve bestaat uit acht afleveringen. Vanaf 21 augustus zie je elke week een dubbele aflevering op NPO 3. Seizoen twee is al in de maak.
 
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!