de Lagarde

Killer by the Lake S01E01: goede cast verbloemt ergerlijk scenario

  •    •  
31-08-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Killer by the Lake
Scenarioschrijvers van thrillers moeten weer eens een oorspronkelijke invalshoek bedenken.
Die verduivelde meren: ze spelen een rol in menig thriller, omdat ze vaak zo afgelegen liggen: ze zijn het ideale terrein voor types met kwade bedoelingen. In het tweede seizoen van Vanished by the Lake, dat Killer by the Lake heet, stuiten (de kersverse ouders) politiekapitein Lise Stocker (nu niet gespeeld door Barbara Schulz maar door Julie De Bona) en gendarmeriecommandant Clovis Bouvier (Lannick Goutry) op een seriemoordenaar. Maar aangezien ze in verschillende gebieden werkzaam zijn, mogen de moorden op twee vrouwen van hogerop nog niet aan elkaar worden gelinkt: een gekke dorpeling in het nauw maakt immers rare sprongen (zie ook Public Enemy ).
Killer by the Lake
Killer by the Lake speelt zich af in het idylle plaatsje Annecy in Zuid-Frankrijk. In de openingsscène zien we de lovers, en hun ogenschijnlijk perfecte leventje, voordat ze – pun intended – weer in het diepe worden gegooid. Eenmaal aan het werk kunnen Lise en Clovis hun redenatiekracht weer optimaal etaleren. Terwijl de andere dienders, gesneden uit een minder goed stuk hout, met bewondering en afgunst naar ze kijken.
Killer by the Lake
Er is een wildgroei aan thrillers en krimi’s – in 2019 zal in deze context ook nog Fear by the Lake verschijnen – en dat maakt dat als je er een hebt gezien, je ze vrijwel allemaal hebt gezien. Dat is misschien een nogal flauwe constatering; vooral omdat het steevast niet ligt aan het acteerwerk, de sublieme landschappen, en de expres duister belichte sets. De verzadiging die is opgetreden bij menig kijker ligt bij het gebrek aan inspiratie bij de showrunners, en daar kunnen de bovengenoemde factoren maar weinig van compenseren. De scenarioschrijvers moeten zich eens opsluiten in een hol en iets oorspronkelijks bedenken.
Killer by the Lake S01, vanaf 21 juni op NPO Start Plus; vanaf 31 augustus op NPO 3.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!