Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Kijktips voor het weekend: Wendell & Wild, Shards of Her, If Only en veel meer

  •  
27-10-2022
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
Wendell & Wild
Verder kun je na het weekend kijken naar de serie Inside Man met David Tennant en Stanley Tucci.
The Bastard Son & The Devil Himself (vrijdag 28/10, Netflix) Coming-of-age-serie van de bedenker van Giri/Haji , over een 16-jarige jongen die ontdekt dat hij een buitenechtelijk kind is van een duivelse heks. Lees de recensie.
If Only (vrijdag 28/10, Netflix) Romantische dramaserie uit Spanje waarin Emma vastzit in een teleurstellend huwelijk. Als haar leven tien jaar wordt teruggedraaid, krijgt ze de mogelijkheid om alles opnieuw te doen. Lees de recensie.
Shards of Her (vrijdag 28/10, Netflix) Mysterieserie uit Taiwan over een headhunter die uit haar coma ontwaakt en in een andere realiteit blijkt te zijn beland, alwaar ze een ondraaglijk trauma uit haar jeugd weer opnieuw beleeft.
All Quiet on the Western Front (vrijdag 28/10, Netflix) Duitse oorlogsfilm over een aantal jonge soldaten in de loopgraven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Tevens de Duitse inzending voor de aanstaande Oscars. Bekijk de trailer.
Wendell & Wild (vrijdag 28/10, Netflix) Komische stop-motion-horrorfilm van de regisseur van The Nightmare Before Christmas , over een 13-jarig meisje dat twee demonische broers tegen moet zien te houden. Bekijk de trailer.
Wild is the Wind (vrijdag 28/10, Netflix) Zuid-Afrikaanse misdaadfilm over twee corrupte agenten die in een gesegregeerd plaatsje de brute moord op een jonge vrouw onderzoeken, waarna de spanningen al snel hoog oplopen.
Indian Predator: Murder in a Courtroom (vrijdag 28/10, Netflix) Documentaireserie over misdaden in India, met in deze reeks aandacht voor een crimineel die door de mensen die hij terroriseerde werd gelyncht in de rechtszaal.
My Encounter with Evil (vrijdag 28/10, Netflix) Mexicaanse documentaireserie met tevens reconstructies met acteurs, waarbij mensen aan het woord komen die claimen dat ze te maken hebben gehad met demonische bezetenheid.
I Am a Stalker (vrijdag 28/10, Netflix)  Britse documentaireserie waarbij naast veroordeelde stalkers ook hun slachtoffers aan het woord komen. Iedereen laat zijn licht schijnen op aangrijpende verhalen over misbruik en intimidatie.
Big Mouth S06 (vrijdag 28/10, Netflix) Komische animatieserie van John Mulaney en Nick Kroll, over kinderen die zich door hun puberteit navigeren en daarbij vaak advies krijgen van ‘hormoonmonsters’ en andere bizarre wezens.
Drink Masters (vrijdag 28/10, Netflix) Competitieve realityserie waarin de beste mixologen hun talent laten zien met cocktailcreaties, waarbij gestreden wordt om een prijs van 100.000 dollar en de titel van Ultimate Drink Master.
Rules of the Game (vrijdag 28/10, NPO 2) Britse thrillerserie waarin de manager van een bedrijf verborgen geheimen onder ogen moet zien, wanneer er onderzoek wordt gedaan naar miststanden op de werkvloer. Lees de recensie.
Grantchester S04 (vrijdag 28/10, BBC First) Britse misdaadserie waarin dominee Sidney Chambers (James Norton) en detective Geordie Keating (Robson Green) als onwaarschijnlijk duo criminaliteit bestrijden. Lees de recensie.
The Devil’s Hour (vrijdag 28/10, Amazon Prime Video) Britse thrillerserie over een vrouw die elke nacht wakker schrikt van visioenen waar een mysterieuze gevangene (Peter Capaldi) mogelijk wat meer van weet. Bekijk de trailer.
Run Sweetheart Run (vrijdag 28/10, Amazon Prime Video) Horrorfilm geproduceerd door Jason Blum, waarin een vrouw moeten rennen voor haar leven wanneer haar blind date op het einde van de avond zijn ware gezicht laat zien.
¡García! (vrijdag 28/10, HBO Max) Sciencefictionserie uit Spanje waarin een journalist op het spoor komt van een in de jaren vijftig bevroren superspion. Als hij de agent ontdooit moet deze flink wennen aan de hedendaagse wereld.
Louis Armstrong's Black & Blues (vrijdag 28/10, Apple TV+) Documentaire over een van de grondleggers van de jazz: met archiefbeelden en nog niet eerdere gehoorde privé-opnamen schetst men een portret van Louis Armstrong.
Deadwind S03 (zaterdag 29/10, Netflix) Finse misdaadserie waarin detective Sofia Karppi (Pihla Viitala) na haar schorsing terug aan het werk mag en een lugubere vondst in een oud dierenziekenhuis onderzoekt. Bekijk de trailer.
This England (zondag 30/10, Canvas) Documentaire-achtige dramaserie waarin te zien is hoe de Britse premier Boris Johnson (Kenneth Branagh) na zijn aanstelling te maken krijgt met de uitbraak van corona. Bekijk de trailer.
SAS: Rogue Heroes (zondag 30/10, BBC One) Historische dramaserie van de makers van Peaky Blinders en Taboo , waarin aan de start van de Tweede Wereldoorlog de Britse Special Forces het levenslicht zien. Bekijk de trailer.  
The Collapse (maandag 31/10, NPO 3) Franse dramaserie met een aantal korte verhalen die zich afspelen in een toekomstige dystopie: een onbekende crisis heeft ervoor gezorgd dat onze beschaving is afgebrokkeld. Bekijk de trailer.
Inside Man (maandag 31/10, Netflix) Britse misdaadserie van de maker van Sherlock , over vier mensen (met Stanley Tucci als moordenaar en David Tennant als geestelijke) wier levens met elkaar verwikkeld raken. Bekijk de trailer.
The White Lotus S02 (maandag 31/10, HBO Max) Tragikomische serie van de maker van Enlightened , over de vaak erg dysfunctionele families en gasten van een vakantieoord dat zich ditmaal op Sicilië bevindt. Bekijk de trailer.
The Takeover (dinsdag 01/11, Netflix) Nederlandse thrillerfilm waarin een hacker (Holly Mae Brood) een crimineel netwerk platlegt en moet rennen voor haar leven. Ook met Frank Lammers en Géza Weisz. Bekijk de trailer.
Gladbeck (dinsdag 01/11, Netflix) Waargebeurde dramaserie over een uit de hand gelopen overval in Duitsland in 1988 die uitmondde in een gijzeling, waarbij de media en de politie een dubieuze rol speelden. Bekijk de trailer.
Young Royals S02 (dinsdag 01/11, Netflix) Zweedse coming-of-age-serie waarin de jonge prins Wilhelm (Edvin Ryding) na een opstootje in een discotheek door zijn familie naar een kostschool wordt gestuurd. Bekijk de trailer.
Niks te Melden (dinsdag 01/11, Videoland) Nederlandse remake van de serie No Activity , over agenten en criminelen die tevergeefs wachten op spanning en actie en ondertussen hele rare gesprekken voeren. Lees ons interview.
Daley Blind: Nooit Meer Stilstaan (dinsdag 01/11, Videoland) Tweedelige documentaire over de carrière van Daley Blind, met eveneens aandacht voor zijn harststilstand in 2019 en het effect ervan op zijn leven en zijn familie.
Killer Sally (woensdag 02/11, Netflix) Driedelige true-crime-documentaire over de moord op bodybuilder Ray McNeil. Hij werd doodgeschoten door zijn vrouw, zelf ook bodybuilder, die zei dat hij haar aan het mishandelen was.
Reboot (woensdag 02/11, Netflix) Komische serie van de maker van Modern Family , over een scenariste (Rachel Bloom) die een doorstart wil maken van een oude sitcom en daarbij alle castleden terug wil halen. Bekijk de trailer.
Blockbuster (donderdag 03/11, Netflix) Komische serie van de makers van Brooklyn Nine-Nine , met Randall Park als de manager van de laatste videotheek op aarde, die probeert zijn vestiging in leven te houden. Bekijk de trailer.
The Last Movie Stars (donderdag 03/11, HBO Max) Documentaireserie over de levens en carrières van acteurs Paul Newman en Joanne Woodward, die tot aan Newmans dood met elkaar getrouwd waren. Ethan Hawke regisseert.
Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Elke vrijdag de nieuwe series en films in je inbox. Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!